Family Trip 2011

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Few days before we reached 2012, the six of us when for a short trip.
Kulit pun dah tanned.
Each year since 2008, family aku memang suka ke utara Malaysia.
Apa yang linger in my mind cuma.. cuaca yang panas :p
Biar gambar berbicara hehehehehe :3

Lihat, sangat packed okay?! 

Boleh nampak tak bumbung-bumbung kereta?! 

Semua orang mahu ke sini. Shopping mall baru untuk kami, The Johorians :p
Itu je trip ke Johor selain ke rumah nenek melawat yang tersayang dan kemudian pulang ke
Shah Alam.

--------------------------------------

Cuti diteruskan.
Penang, here we come!
The last time I went to Penang was when I was 3, kot hehe.

Aku suka route ke utara. Nice one ah view dia :O

Kalau tak kenal ni dkt mana, mmg loser :p hehe JK.


Dah dkt Penang, Mcd jugak yang ditelan -___-

Mari solat! =)

Sebjik mcm cermin yg Edzrie beli utk aku :p

My innocent-so-tak-banyak-cakap lil brothers -___-

You know who lah kan hehe :3

Like mother like daughter :B


Me love this shot <3 Ayah always knows to snap the best shots for us ;]



Indah betul suasana waktu ni, shopping sakan!

-------------------------------------------
Hari Kedua.
Di tepi pantai.

My Father <3

His name is Rainbow :)

---------------------------------------------------
Di tempat batik diproses.






Lihat apa saya beli! :p *poyo*

Rhyme doh colour tudung dgn baju ktorg :p Eh aku mcm comel je? macam.. :p

Sepetssss.

The gentlemen.

Nice view!

---------------------------------------
War Museum.


Khas utk Nurul Aisyah . 

It says "Let us go forward as one man, and with God's help we shall not fail"
AWESOME!


Going inside..

Walking..

My Mother <3
Ini dlm tunnel yg kena bongkok if nk berjalan.

So that's the.. tangga? haha naik ke atas dan muncul ke permukaan.
12 feet bawah tanah tunnel ni.







Sape tak tahu ni amende serious urban city kids -_____-"


Baca caption gambar tuh! :(

Torture tool by Japs -______-"

Haihhhhh :(

Tali gantung.


Hahaha amacam? :p






Emak Ayah Fadli = team black/brown. Imi Uddin Anis = team yellow/orange.
Each time we when for holidays or wandering, we will always be like this hehe :3

It taught me to appreciate this current independence of Malaysia while I was walking inside the museum.
Yes, for some people, going to museum is not cool kinda stuffs. But trust me, without history, we won't reach future.

It's kinda scary there. Ada bilik yang sunyi sepi, ada gambar perempuan, 
ada piano (eh ye ke?) usang, cermin lama.. 
Memang scary shizz ah -___-

I was walking alone dkt this one area utk POW ,
aku toleh kanan ada lembaga warna hitam dlm satu bilik berkunci, 
rambut mcm si.. menggerbang panjang.
I went like "Eh bodo lah benda ni.."
Itu cuma replika -____-

Aku terlalu menghayati dan membaca setiap maklumat yg tertera
sampai tertinggal di belakang hahaha :p

It was fun tough! =)

-----------------------------------------------------------
Bukit Bendera.
This very famous place is so worthy to go :']



If only Malaysia ni tak berjerebulah kan.. haihhh
The view is awesome.
Sejuk dekat atas bukit ni hehehe.
Obviously lah..
Duh.



Aku perkenalkan,
Jambatan Pulang Pinang :p

Tembamnya saya -___-

We were famished and exhasuted hehe




Me loike this shot too! =]





The view is so mesmerizing hehe :3



----------------------------------------------------
Toy Museum.
Ini lagi satu tempat yang very adorable =]


Hikhikhikkk :3

Bag sekolah aku masa darjah satu ada gambar sailormoon ni hehe

Wall-E terlalu persevere dan adorable, I can not resist to take a picture with him! =)

Kalaulah Aizzat Rahman tengok gambar ni, mesti dia sengihhhh :']
He always called me Panda.
Sebab eye bags aku dah serupa panda -____-
Tembam jugaaaa..

Ha kalau ikut hati, kaki pun aku angkat gak :p

Sapa tak suka Barney?!! <3

-------------------------------------
Hari ketiga.
Fort Cornwallis dan Padang Kota Lama.

I love this shot too hehe :3 Ayah lah snapped this

Jadi model Emak kejap :p

Sumpah panas doh sini, aku dah mcm nak naik angin je setiap masa -____-

Yes, datang sini memang untuk main bola.. memanggggg~

Kesiannn, I am 'getting shorter' each day~ Lihat lah kami, nama pun tourists :p

Jadi model Ayah pulakkk hehehe muka dah penat x_x


1994, 1997, 1999, 2001

Melaka punya beca ah terbaik doh..

Muka batak -___-

Name that ocean please? Anyone?  :p


Anak ayah? NO. Hahahaha kita tak manja :p

Bangunan belakang tu terlalu mesmerizing :3 JLA dah hilang J, weh Edzrieee! 

So sepet, that's me~

Mencari Jalan pulang :p *iklan jap*

Bakal menaiki ferri :3

Aku suka sangat amek gmbr bridge tu -___-



Best jugak rupanya naik ferri ni hehehe :B



Hi, saya tourist. Three-quarter Johor, selainnya Selangor =) 

Masa untuk pulang.

Bye Penang kita jumpa lagi, insyaAllah =)

Though orang lain went to Dubai, Paris, Rome, Dunedin, Vancouver, Bali, Bandung etc. We enjoyed this moderate-blistering-hot-weather type of trip in Malaysia. Who knows one day, I'll bring them abroad? Pray for me, readers :3 I always being insisted with Ayah to bring us to Amsterdam and Osaka as those are places he often goes for work thingy [Rome and Damascus seem awesome to me too c:] but he always give me the answer which sounded like he wants me to go there on my own either alone or else as he taught me to be independent. Pray for me, silent readers :]

Assalammualaikum =]

Comments

Edzrie said…
Weyh ayam, kau dapat masuk war museum tu? Damn lah weyh, damn! Hari tu aku datang, dia kata dah lewat untuk masuk. Sedihnya :'( WHAAAAAAAAT JLA hilang J? Means number plate kau LA je lah? Bukan main jadi orang sabah kan kereta tu. Amboi berjalan sakan nampak. Aku dah bosan la dengan Penang weyh bosan. Ayat poyo serta jealous. Jom ah weyh kita pergi penang! Duduk hardrock! laki perempuan bilik lain. Sekian :p
Nesayang said…
Yes bapak ayam, aku pegi awr musuem. Best gilaaaaaaaa, tapi... sunyi~ haha yup, number plate depan. Cantik je number plate bapak aku tu skrg. L utk sabah ke? Buian utk kedah? Eleh, bosan konon.. Duit? Mmg petik dkt pokok je kan? Demanding nk Hard Rock!!!!!! Room separation itu pasti. Sekian :p
Edzrie said…
Kedah number plate dia K brother. K. Kerek tak aku K-ed kau? muahahaaaahaha. Asal demand? Kalau nak gerak dengan member, Hard Rock memang tempat best nak hangout weyh. Malam malam ada live band. Kau tak rasa seronok ke kalau malam malam pukul 2 pagi kita turun dari bilik hotel then lepak dekat bawah tu dengan orang tersayang yang duduk atas peha. Amboi jauhnya aku berangan~ okokokokokok :D hahaha
Edzrie said…
nanti bawak aku pergi Johor Premium Outlets tu weyh! Teringin nak shopping baju dekat situ :O
Sheera H said…
I never knew Penang ada Toy bloody Museum?!!!! :O
Ada Shrekkkkk, ya Allah I'm addicted to Shrek kot haha.
Nesayang said…
Edzrie : ye, sgt annoying. Dh biasa dh kena K dgn org hahaha. Aku tgk dkt internet lawa siotzzzzz hard rock hotel tuh fuhhhh, i mean, interior dia hehehe. Fuh, turun lepak waktu malam. Awesome idea! Duit bro duit.... Jika diizinkan Tuhan, akanku bawa dirimu ke JPO itu :D lol.

Sheera : yup, they have it there! RM10 sorang. Comel okay shrek!! :D
Edzrie said…
lawa gila kan? swimmingpool dia weyh, terbaik baq angggg! hahaha Alaaa nanti la bila kita dah besar, dah ada family, kita gerak la sana. Sumpah best lepak malam malam dekat situ :D excited ni weyh. Weyh, jom lepak? call aku! haha
Nesayang said…
Gila luxury!!! Hewhewhew dot stay sana 5hari 4malam pun jd lah, perghh duit mmg byk nk kena simpan -___- dah besar? Ntah jadi apa ntah iita bila besar nnti :p alaaaaaa aku tkda fulus nk lepak. I've been staying at home mcm prisoner -___-
AllAboutHer said…
baca entry ni rasa nak luku kepala sendiri -,-' saya belajar kat kedah for almost 2 years so pergi penang almost every week tapi x pernah tau pun ada War Museum yg serius awesome tu! -,-'

btw, awesome blog i must say. 1st time singgah, hopefully sempat baca post yg lain :)

p/s: amsterdam??? saya yg lelaki pun pergi sekali je dah "serik" dah hahahahahahaha
Nesayang said…
Haha, mmg awesome pun war musuem tu :) thnks!! Drpd mana agaknya dpt blog ni en.. Haha teringin doh nak pergi Amsterdam :)
AllAboutHer said…
Amsterdam is fun kalau pergi dengan kawan la. kalau pergi dengan family AWKWARD serius!! hahahahaha u'll know why once uve been there ;) btw why Amsterdam?

jumpa kat PD blog!
Nesayang said…
Fulamak nk tggu kaki ni jejak dkt sana, ntah berapa tahun lg.. sob sob. The ambience, the building kot hehe tak buat detail research lagi, baru berangan :p

Ohhh, PD.. Patut laa, pelik jugak cz i dnt fb haha noob iknow :p

Btw, hello new friend! :D
Nesayang said…
Nurkamalia : hoho, good things are God's :D TY!!
AllAboutHer said…
oh yeah, the buildings serius awesome! okay la amsterdam, but prefer the countryside, cantik gila nak mati :D

tapi kalau tanya saya, kalau europe rasanya Czech Republic mmg d bomb ah! jalan kat situ macam fairy-tale gila duh ;)

oh FB saya pun xde,mcm saya tulis kat blog ah, i'm too old for that :p

Hello to u too :)
Nesayang said…
Uishh teruja nk ke sana!! :D
Hamboiiii, study dkt sana eh?
Kelakar betul kita duk bersembang dkt sini hahaha
AllAboutHer said…
hahahahaha kinda. but okay la since xde manusia lagi yg online pagi buta gini.

nope, study kat sini je. produk UiTM tercinta :) suka travel je,so sikit2 je la pengalaman yg ada.
Nesayang said…
Haha tahu tkpa, insomnia kejap. Buat assignment ke apa bro? Awatnya tk tido lg? Lerrr, uitm mana? Aisehh, bestnya dpt travelllll
AllAboutHer said…
Sorry semalam lelap dah :) mana ada buat assignment, kerja dah. lagi setahun insyaAllah baru jadi student balik.

pre-law kat uitm kedah, degree n masters kat uitm shah alam. :)

travel mmg best, lagi2 kalau travel solo. rasa 'dekat' je dengan Dia. :)
Nesayang said…
Haha. Ohhhhh, lawyer lah ni? Fuhh, tu yg nk rasa tu travel solo, mcm-mcm benda boleh tgk boleh belajar dkt tmpt org. So far, mana tempat awak dah travel? Ce cite :)
AllAboutHer said…
tak banyak pun sbb mula travel lepas habis belajar. b4 mula kerja Abah suruh travel dulu tengok tempat orang. so 2010 baru mula backpack travelling. so far dah ke singapore, indonesia, brunei, holland, czech republic, UK, france, italy and spain.

eh tak la, x practice pun. buat law sbb Abah suruh so xde ah practice sbb x minat. even masters pun saya x buat bidang yg sama :)
Nesayang said…
Perghhhh bestnyaaaaaa. Alone lah ni waktu tu? So lucky of you! Ohhh, master bidang apa pulak?
AllAboutHer said…
nyeh, alone masa kat brunei, indo je.

masa pergi euro trip tu patut mmg sorang tapi last minute best friend dengan kakak dia nak ikut so gerak sekali ah. 1 month kat sana tapi half of it kitorang jalan asing la sbb diorang gila shopping n saya more to view so mana2 destination yg x sama minat tu kitorang berpecah la. kat holland, spain, n france ah kitorang x jalan sama sgt.
december ni insyaAllah gerak ke aussie n nz :)

saya buat MBA hari tu :)
Nesayang said…
Best betul travel sorang! Lelaki takda apa nk risau sgt kan kalau sorang2 dkt tmpt org. Perghh lama betullllllllll, sebulan beb. Ohh, every year eh travel abroad? Jealous dh ni hahaha.

Waaa, kepala bussiness ke bro?
AllAboutHer said…
tak jugak, macam last year x sempat pergi travel sgt pun sbb busy kerja. so ingat nak buat 2 tahun sekali kot insyaAllah. tapi 2013 cadang nak sambung belajar balik so kalau masa belajar senang sikit la nak travel2 ni :)

x buat business n x jadi lawyer. saya skrg lecturer utk law subjects and also management subjects :) saja masuk line ni sbb niat nak sambung phd so fikir2 balik kalau kerja lain nanti otak berkarat sbb lama x pegang buku so paling sesuai masuk line ni so that kena selalu study b4 mengajar so nanti nak sambung belajar senang ah, otak x karat lagi :D
Nesayang said…
Ohhhhh.. Awak ni mmg suka belajar eh? Hahaha i see, you're a lecturer, hi lecturer! :D haha mcm tu ke yr students greet you? Nehi nesa nehi haha. Haah, you're right, ayah pun kata mcm tu, otak berkarat bla bla bla.. Semoga dpt sambung Phd! Aminnn :)
AllAboutHer said…
hahahaahaha mana ada orang belajar sbb hobi, ada la kot but jarang la. orang belajar sbb nak good future i guess. n tu jugak reason saya, belajar utk future :)

students panggil Sir. tapi chinese students akan panggil Big Boss, dont know why. n diorang kalau tegur suka kuat2 so sometimes lecturers lain, or management people akan pelik asal diorang panggil i Big Boss hehehehehehehe
Nesayang said…
Ohhhh i see, Hi Sir! Lecturer dkt mana? Uitm? Hehe. Big boss? Hahaha nak markah lebih kotttttttt :p k, im just kidding!
AllAboutHer said…
hahahahaha maybe, or maybe sbb x nak formal sgt sbb budak2 Cina ni lain, dia treat lecturer mcm kawan. kitorang siap pergi Genting main2 together, masa bday saya siap kena buli dgn diorang. diorang habiskan sebotol bedak kat saya habis 1 badan putih2. masuk staff room org dah pelik2 dah. masuk class lepas tu nak mengajar students gelak2 dah -,-'

nope, kat private college. somewhere in PJ. :)

jap, mcm janggal pulak, nak bahasakan diri apa eh? saya/i/aku?
Nesayang said…
Indah betul lah dorang tu ada lecturer gini haha, siap kena baking tepung segala weii!! :p fuhh, tk boleh dibayangkan lecturer nk mengajar tu penuh bedak, hahahaha =]]

Must be taylor's kan? Eh suka hati je hentam -___-

Haha tahu takpa, agak awkward :p i dont mind people use 'aku', lebih formal, (eh yeke? Haha)

Mari berdoa so that u are not my future lecturer, it will be so awkward to use aku kau hahahaha kann?
AllAboutHer said…
HAHAHAHAHAHAHA gila pelik kalau tiba2 ditakdirkan awak jadi student saya
-,-'

wow, panjang gila dah comment kat this post :D
aivimivi said…
Nisa! kenape boleh aku tak tahu that you got new blog!
btw, dh habis spm kot! bila nak jumpa ni!!
Nesayang said…
Hahahahaha tahu takpa, kenot imagineeeeee!! -____- sgt pnjg ok, sy puntk sedar dh pnjg sgt. Sy ada driving class today, sorry Sir, sy lmbt approve comment! Ni baru balik, penat siotzzz..
AllAboutHer said…
okay la, x nak kacau ah panjang lebar dah ha. have a good rest kiddo :)
Nesayang said…
Aimi : Allahuakbar, kita dh brapa zaman tk contact woi, aimi! Haha tggu aku berlesen ye! Kau dkt mana! Kelantan lg? Tk turun JB/KL?
Nesayang said…
Hehe thank you Sir krn memahami kepenatan ini hahahaha :D
AllAboutHer said…
sure thing. bila2 free sila ke blog saya. tapi warning awal2 ah blog saya sungguh x matang :D
aivimivi said…
NISA, kau mmg tak update kan! aku kt jb, and siap keje kot! ala jom la jumpa. turun la jb. tidur rumah aku!!!!!!
Nesayang said…
InsyaAllah. Tp, mcm mana tah sy nk ke blog awak? Link AllAboutHer ni private doh
Nesayang said…
Update apa? Update diri aku dkt kau ke update blog ni? Hohoho enggak bisa janji..... InsyaAllah, i'll make time for the journey :)
AllAboutHer said…
eh yeke? kasi email address then i'll give u d link ah. but serius ah blog saya mmg mcm kanak2 baru belajar je hahahahaha
AllAboutHer said…
btw this is my email: adamlovesfood@gmail.com

mintak tunjuk ajar ah dari org terror main blog :D
Nesayang said…
Hahahaha boleh polish what! :D fulamak, tunjuk ajar eh? Segan den nihhh hahahaha. Ok, i'll send an email :]
aivimivi said…
hehe both =p ok, kau dtg jb, nnt aku ikut g kl ea hehe
Nesayang said…
InsyaAllah. You gotta let me get the freaking license (by march insyaAllah), let me save money, plan the trip fr you when you reach KL yawww! :D it's gonna be real planning though -___- aminnnnnnnnnnn!
aivimivi said…
amin amin :) em the plan must be planned earlier! aku skrg dh keje, susah nak cuti!
Nesayang said…
yup, semestinya :) haduhhh, tkpa, buat masa skrg, kau keje je dulu, save up money :)

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.