WEEK 5 / SEM 2

بسم الله الرحمن الرحيم
 Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)
----------------------------------------------------------------------
Day 1.
Harini kelas habis awal, at 1pm. Last class was Sc Computer Practical. Learned about new software and new skills. A tough one, indeed. I brooded in front of the PC, thinking of how to make my imaginary chest pawn becomes a 3D one in this software -___-" It was my first time. I don't even know how to use a Photoshop okay! -___-" Sebab pada aku Photoshop sendiri dah sgt serabut, so aku decide taknak try pun HAHA. Dulu pernah ah try nk guna Photoshop (tapi bukan nk edit gmbr muka sendiri jd lagi comel), pastu aku lost. Mungkin sbb aku noob sgt lupa nk tanya Uncle Youtube -___-" Tapi it was a bit (just a bit) easier because we were provided with module. So, follow je lah module tu. The tedious part is when kau silap satu, you have to redo. Madame said, dlm rekod skrg 7 kali org redo -____-" Tapi, memang seronok la wa cakap. Sbb aku suka benda ni, cuma dia leceh and remeh. Mcm contoh, bila kau nak move chest pawn yg kau tgh nk siapkan tu, kau kena tekan G, baru grk kan. Tak tekan G, hampeh la smpai lusa dia tak gerak. Buat poster pun boleh tahan gila. Kena buat by layer. Salah select layer/tool, habis hancur poster kau. Mungkin bila this thing gets tougher, I need to discuss with Ayah about having a laptop (eyeing on that awesome stunning red macbook pro HAHAHA bapak lah demanding habis!! -___-"). Gila. Aku mmg demanding. Tapi tak kot rasanya. Tak payah lah beli laptop. Guna Lab punya PC je. Walaupun usang, insyaAllah kerja aku sempat submit. Aku pun tak pasti apesal aku gila Macbook warna merah tu (MESTI LA SEBAB WARNA DIA WOI). Okay, aku baru Google harga Macbook O_O Dieeeeee.. mahal gila!! Sekejap, ini mcm dh lari topik HAHA. Whatever it is, aku rasa bersyukur gila sebab I wasn't having real difficulty while doing the 3D chest pawn :) Alhamdulillah. Dkt rumah ada laptop, I might use that one to practice creating a 3D figure. Now I know the struggle of those people who created Ipin&Upin. Last semester, Madame once said about this task, and today we faced it well. Alhamdulillah :) Oh Zauji was on tiime just now when he whatsapp-ed me right after I finished my class for today. That, is pure bliss :')
*update*
Two of my roommates are still in their so-called holiday, while another one is out for Biology lecture. Here I am, all alone in my room. So quiet, you know.. It's fun like this but saddening at the same time. Somehow when Im alone, I get distracted easily. Dgn kawan pun lagi lah distracted HAHA. Mcm mana seh? -___-" and they coaxed me to eat maggi cup together with them T___T It's 12 am, helloooooooooooo! And there I was, defeated.. HAHAHA. I shall sleep. Good night world.


Day 2.
It's Christmas today. Semalam semangat dah plan nak bangun pagi siapkan kerja sebab kerja aku memang tak boleh blah ah belambak gila and nk study byk gila benda. Minggu ni je berapa ntah project, presentation and assignments nak kena submit. Aku nak migrain dah ni. TAPI! Bangun lambat gak akhirnya. Malam ni ada kelas. Aku tak tahu sempat ke tak siap semua kerja sebelum kelas malam sebab malam nk buat benda lain pulak (projects). Ya Allah. Zauji baru whatsapp-ed. He's in Sydney now :) a week left before he's back in Malaysia. Oh and it's raining here in Malaysia (2.34pm), alhamdulillah so peaceful and quiet in my room :)
Harapan aku nak mkn KFC harini hancur. Takpa, aku redha. Jumaat ni aku nak mkn KFC jugak! 
Tak kira :( 
*update*
Oh how nice.. Bill aku kena barred lagi T___T ya Allah, dugaan betul. Ni nak kena tunggu weekend baru boleh pi bayar bill. Mcm mana ntah  nk contact dgn Adam!! Sigh, email..
Day 3.
Today was like a rollercoster ride for me. I thanked Allah for I finished every Chemistry works because Madame was so frustrated that some of us neglected her works. She was sooooo mad, you know.. She even asked us whether we want to swap lecturer. She texted me, wanting me to meet her. That's norm for being the assitant monitor. Tak ketua yang kena, aku yang kena. Madame tak marah dkt aku, cuma dia luahkan kemarahan dkt aku. Sedih aku tgk Madame Kimia ni. Kau tahu, kitaorang dpt number 1 dlm kolej matrikulasi satu Malaysia ni, so kau bayangkan la kerja dia bagi memang non-stop and kena submit very early. Last semester ada la jugak aku pernah kena marah sbb tak buat kerja and pre-final marks aku mmg ke laut, kena marah kaw-kaw. Tp this sem, I try to do better la. Last sem dpt A for kimia, aku rasa nak tampal result dkt meja Madame bagi dia senyum puas2.. Alhamdulillah I'm doing good. Tapi kau bayang je la, bila lecturer nk kekal kan ranking number 1 tu mcm mana effort dorang. yg penting pada aku, attitude and time management. Also, istiqomah. Takda choice lain, kena jugak adapt. Hampir menangis aku bila fikir balik betapa sakitnya hati Madame bila usaha dia disia-siakan. Kami ada issue lain whereby nama Madame naik sbb budak kasi alasan kimia byk kerja smpai lecturer lain tak leh buat kelas malam. Aku tak nmpk mana logiknya alasan tu sbb ada je yg sempat siap semua kerja. Entah lah, bila jadi mcm ni, and Madame suruh aku nasihat kwn-kwn, aku tak tahu nk buat mcm mana. Attitude ni kan self-responsible. Aku nasihat lah berjam-jam, kalau depa taknak ubah, then that's it lah. Tapi takpa, aku tahu apa nak buat. Some can ignore, but I won't let my classmates buat perangai mcm tu. At least lepasni aku tahu apa nak buat, yg lain semuanya serah pada Allah je lah. Kesian dkt Madame..
Yang sedih, bill aku kena barred. Aku dh mcm cacing kepanasan dh sebab tak tahu khabar berita drpd Adam -___-" Lepastu tadi siang ramai pulak text aku inform psl project mlm ni, tanya soalan, sampaikan tugasan drpd lecturer etc. Kabut aku nak pinjam phone orang lain semata nk reply msgs depa -____-" Aku rasa nk swap je pakai prepaid, haishh!! Rindu Adam jgn ckp la kan, sighh.. Dia mesti tgh tidur skrg (Malaysia, 11.56pm). Esok aku ada quiz fizik. Gila weh apabenda pun aku tak belek lagi. Kena tidur, esok sambung cerita. (Ayat aku mcm tak pernah belajar BM)


Day 4.
Lepas habis kelas aku pegi Orion dgn bdk kelas. Dpt mkn ayam asam pedas perghhhh. Tgh ceduk lauk, madame kimia call, dia tanya apa progress aku slow talk dgn dorg. Aku kata, tak jalan langsung. Even Madame maths dh bebel2, dorg blh gelak2 lagi. Kesian madame kimia.. 
Aku buntu. Tak tahu mcm mana nak tolong madame.
Ya Allah, tolong..
Semua ni bagi effect dkt satu kelas, kau tahu. Satu kelas dpt nama. Dh berapa hari lecturer masuk kelas ktorg, asyik nak marah je. Dgn madame englishnya tak berckp dgn ktorg LANGSUNG. Aku tak tahu ah.. Aku boleh je nk pandang sebelah mata benda ni, tapi nnti madame panggil2 jugak, kena jugak hadap benda ni. Eeeeeeeeeee, sapa pilih aku jd assistant monitor?! -____-" drpd semalam aku asyik taip issue yg sama, nmpk sgt tgh serabut dan menjadikan blog sebagai medium stress relief hahahaha. BOSAN.
Zauji purchase internet service dkt sana. Masa aku dkt kelas Ecah text kata zauji suruh online. Tunggu nak emailing lettew :p begitu lah kami, contact through email je since bill aku kena barred. So sakit hati bila kena barred on weekdays T___T Kaki zauji terseliuh -.- aku tak tahu la dia berangan ke mengelamun ke apa masa scenic view hahahahaha
Oh aku ada lecture malam ni smpai pukul 11pm rumors said T____T I havent slept since 4.40am td. Semalam lps presentation project habis, pkl 12pm baru dpt tidur.
So sleepy, aku nak balikkkkkkkkkkkkkkkkk.. nak makan sedap-sedap! tidur and buat kerja! and jalan-jalan T___T hahaha!


Day 5.

Harini mcm gila! Issue lecturer marah dgn kami masih tak settle. Aku malas nak fikir. Taknak ah cite psl tu lagi, semak dkt blog je. Aku balik harini :) yayyyy!! 

*Comel gila boleh tak si Irma Hasmie masa resepsi akad nikah dia? Mcm puteri kayangan -.-" lawa gilaaaaaaaaaaa! Sighh. Oh ya, takde kaitan dgn gmbr di atas ni okay HAHAHAHA

Comments

Popular posts from this blog

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.

Perjalanan di Beijing.