Posts

Showing posts from April, 2013

Serabut.

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) ---------------------------------------- Sejujurnya, aku rasa semester ni aku tak consistent. Hahahaha. Ikut mood rajin, aku rajin. Mood biasa, aku biasa je. Mood malas, mmg aku bantai buat benda lain. Byk faktor sebenarnya. Bosan dgn rutin sama etc. Alasan sungguh. Aku tgh study week skrg and aku rasa mcm aku tak study apa walaupun aku study. Aku rasa mcm aku buat latihan etc, mcm tak melekat. IDK why. This is intimidating. Aku dh buat jadual belajar, tapi aku rasa mcm jadual ni tk membantu. Aku tak tahu dah nk buat apa lagi ni. Aku tk pasti nak kena study mcm mana. 

Risau jugak kalau dlm dewan nanti aku telan air liur garu kepala je masa nk jwb. Tapi berdasarkan pengalaman study week aku yg dh berapa hari berjalan ni, pointer mcm makin drop je. Gila.

Serious doh, apa aku nak buat ni? Nak study mana satu dulu? Aku tak tahu kenapa aku mcm tk tahu nk buat apa ni. Harini aku study drpd pukul 11am till…

Memujuk Hati

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) -----------------------------------------------------
Harini hari ke 5 study week. Astaghfirullah apa kau buat dkt rumah haa nesaaaaa? HAHAHA! Sebenarnya kepala aku belum dkt exam lagi ni -___- maybe sebab tu bila aku study, lepastu aku rasa mcm aku tak study. Kepala aku (focus aku) dkt mana? Merata-rata. Kejap internet, kejap tidur, kejap internet, kejap TV.  HUAHUAHUA :P
Harini aku bangun pagi, Adam call. Wey I tell you haa, that's the best feeling evahhhhh!! When you woke up and talk to him walaupun kami berdua mamai tutup mata hahahaha! Susah aku nk curi masa dia ni tau. Kalah YB yg tgh bertanding skrg ni -____-"
Anyway, aku turun bwh nak breakfast and aku nmpk mak resting dkt sofa. Suddenly she said,  "Ayah masuk hospital pukul 3 pagi tadi"
I was like.. WHAAAAAAAAAAAAAAT??
No lah, aku tk gelabah. Cuma rasa mcm she was joking.  Takda yg serious pun, cuma batu karang.
Semoga ce…

STUDY WEEK / SEM 2

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) ----------------------------------------
Dah 4 hari study week mula. Aku rasa aku mcm tak study apa walaupun aku study. Rasa mcm hmm masuk ke apa aku baca ni, kalau soalan susah lagi mcm mana nk jwb, mana lagi nk kena baca ni, arghhhh internet ni kacau lah, hmm mata ni ngantuk, tidur sat lah.. PUIIIIII -_____-

Study schedule. Aku rasa itu penyelamat. Dah 4 hari. Tinggal rabu, khamis, jumaat, weekend. 5 hari lagi. GILA. HAHAHAHA!!
Tips? Bertenang, just do whatever yg termampu. Paksa sgt otak ni pun tk guna. Self-pity mmg buang jauh ah skrg ni patutnya. Aku dh puas study drpd 11am td, skrg dh nk pukul 6pm. GILA.
Rasa mcm satu apa pun tk masuk. Mungkin sbb ada internet. Salah kau jugak gatai tangan kenapa. Takpa, relax. Kau gelabah pun tk settle masalah. Malam ni nak lukis schedule. Yes, lukis. HAHAHA!
Esok kena lagi disiplin dan bijak guna masa. Jangan kayu sgt pls nesa. Lari pointer kesayangan kau nan…

How KMS Connect Us Both :)

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) ---------------------------------------------- Well, I am not gonna write about our story (Adam and I) all over again, from A to Z. That would bore people to sleep. It's just this morning when I woke up (feeling better than yesterday), I signed in to my blog and randomly go through comments in my blog. Surprisingly (his scornful remark these days, HEH), most of the comments were from him :) 

and as I go through the comments, I looked at the variety of posts under "From Mr Bf" label and found a post he secretly posted. A post he wrote for me when I was about to sit for my first examination in matriculation :)

Life at KMS has connect us both, actually. We started this relationship from a comment he left here on January 23, 2012 and we started to send email frequently. He asked for my number but I just ignored HAHA he gave his but what he didn't know is, I kept his number :p

Just 2 da…

WEEK 17 & 18 / SEM 2

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) -----------------------------------------------------
Life has been super busy these days. With night classes all packed to my schedule, works to submit, I manage to be sane. Officially, study week has started and here I am, escaped myself from the bars of KMS (they forbidden us to go home during study week, fyi). Sucks, no? Sigh. Im homeeee! To tell you the truth, I am all freaked out about PSPM 2 (final exam). Preparation? 30 percents maybe. Sucks. 
Im not sure whether it's wrong to complain about the amount of night classes they held. You see, we have classes from 8am-4pm, nthen 8pm something until 11pm (maximum). Yes I realized that it is for our own good. But man, aren't these people born with mercy? Yes I realized that they too are tired and stuff. But come on, I only see students whining over things and some even lost their interest (I almost be the latter one). But whatever it is, I …