Kita Semua Ada Kelemahan.

بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)
-------------------------------------

POST PANJANG.

dulu, masa aku kecik, bila aku buat salah, mak ayah akan marah (normal ah kan), aku tak boleh terima. contoh kalau dorang suruh pakai selipar bila keluar rumah, aku tetap insist them with the idea that tak pakai selipar lagi senang. bila mak ayah marah kaw2, muka aku marah tapi mata dah berair. dlm hati? tak puas. kenapa idea aku (yg kemudiannya aku sedar adalah sangat bodoh) tidak diterima mereka.

perkara ni berlanjutan sampai aku besar. the only person yg boleh marah aku balik and make me shut my mouth but eyes pooled are my parents. they really read me and can take control of myself when i went absurd hahahaha. i really need a husband that can bear my childishness. yeah, good luck on finding him, nesa.. -__-

mungkin ego, mungkin sbb aku mmg degil sgt. someone once said to me "orang kena pandai main psychology dgn awak". yep, you know who that person is.

pls try to guess who have that ability to psyche me. my teachers and him. bonus point bcz he's a lecturer hahahaha. 

tapi aku berbahagia sebab aku sedar yang aku susah nak terima kalau kena tegur. shame isnt it? tak elok sebenarnya bila orang tegur tapi kita taknak terima. but there's just something like a wall that needed to be shot down. yes my friend, ego that is. 

somehow the ability for you to accept your weaknesses is a sign that real maturity is saying hello to you. adakah aku mampu terima kelemahan ni? i seriously dont know. 

one toughest thing i tried yesterday was to smile and let not my brain to allow my emotions to take control -mata tak berair. sbb bila aku layan emosi tu, nangis, nanti aku jadi lagi tak puas hati. well, i tried to distract myself. look at others, try to smile when i was questioned again. aku mmg suka emo. so what :p

few minutes later, aku cuba tak emotional sgt. tough. tapi aku cuba. usually i will ended up being quiet and ignore the world. last night, i had to fight a bit. control myself. not to take it personally. i succeed.

aku masih dlm tempoh percubaan. 

"in order to conquer your flaws, you must first accept them"


Read between the line.
:)
--------------------------------------------------------------
nesa, tolong la jgn manja sgt T____T hmm...

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.