Sabah Part 2

trip yang best tapi hambar pada mulanya sbb aku tertinggal IC. gila tragis masa dkt LCCT. lupakan la kan? dah lepas. lawak pun ada bila aku kenang balik. ini kali kedua aku naik flight. happy, i am. kundasang was a very peaceful place with awesome view, cuaca yg sejuk. nyaman masa dkt kundasang ni. dlm gmbr atas ni, blkg tu adalah gunung kinabalu. aku makan menghadap kinabalu beb. nice en? mmg awesome. 
mana lagi aku pergi selain kundasang?


well..
desa dairy farm - ala2 new zealand org kata. sejuk. tapi bau tak sedap. susu coklat sedap. penat bergambar.
war memorial park - awesome view of mount kinabalu. garden yg cantik. agak sunyi.
jambatan gantung - penat mendaki. jambatan bergoyang tu buat aku pening hahaha.
manukan island - air tak clear sgt sebenarnya, tp aku enjoy tgk ikan swim near me. mcm boleh tangkap pastu goreng hahahaha.
rumah terbalik - tmpt yg pelik, small compound tapi fun. aku pening masuk rmh tu sbb semua terbalik.
tanjung aru - ini awesome ah. mcm kacang rebus dgn corn sambil tgk sunset. buat aku rasa nak belajar dkt sabah. pui, no way hahahaha.
air menari perdana park - ini pun awesome. pertunjukan air mcm dkt barcelona bak kata hanim. siap berlagu bagai.


ada few yg minor malas nak ulas hahaha. contoh mcm pasar filipina, kinabalu park apa ntah lagi. sejujurnya aku tak rasa really enjoy my days masa dkt sana. well, my trip, i get to decide whether i enjoyed or not lah kan. i just had a personal dilemma. it kinda haunt me and i wanted to go home so badly. but there times at sabah that i cherished most bcz everything was perfect. just a few moments.


adakah aku akan kembali ke sabah?
tanya Tuhan. aku tak tahu. tapi perancangan aku? nope, i am not.

















yang semakin suka duduk rumah,
nesayang.
(i am such a boring person)

Comments

Popular posts from this blog

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.

Perjalanan di Beijing.