Posts

Showing posts from June, 2013

Ayah.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) --------------------------------

itu ayah. hahahahaha!!

nama aku, ayah aku yang bagi. aku rasa mmg cliche utk seorang perempuan meletakkan ayahnya sebagai hero pertama. ayah seorang yang sangat tenang. jarang sangat dia nak grumpy ke marah2. dia jenis tak banyak cakap tapi tk reti duduk diam. muka dia garang tapi dia tak garang. kena pandai approach. hati dia lembut. kalau dkt rmh, jarang nk nmpk dia duduk meleset dpn tv unless ada F1 atau tournaments. berita pun jarang. 
it's either dia mengemas rumah, basuh pinggan, menyapu etc. yes, he did those things. while kami yg lain meleset hahahaha. lepastu dia pergi kerja pagi, dia balik lepas maghrib. still, larat bawak kami pergi mkn, melayan kami. lepas makan dkt luar (ini rutin), dia spend time dpn tv dgn mak or adik. kdg2, dia tidur paling lewat. aku tk tahu drpd mana dtg tenaga dia -___-
ayah aku juga seperti ayah orang lain yang banyak berkorba…

WEEK 2 / SEM 3

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) --------------------------------
can't believe that i am currently in my 3rd semester in matrix. well, im trying to clear up the things i should. still trying to holding on. not to give up as i have less than a year to finish matrix mundane life. i think it's a time where i get to decide who i should be in the future. it's a whole big thing now. one thing for sure is, i just wanna be happy. nobody said it's impossible. all praise be to Allah because He is not cruel for he allows us to choose bliss over woe. 
they say semester 3 would be the crucial point of life in matrix where the real test will take over. semester 3 would be the toughest, they say. looking at the chapters that i would have to digest, i reckoned that they speak the truth. 
however, my weekend went wasted like always hahahaha. talking too much, huh? perhaps i still assume that it's only the 2nd week, it wouldnt e…

Love is when...

Love is when...
-Aku mampu ucap alhamdulillah pada saat susah. That ability, Dia bagi.
-Mak masak kan something and bekal kan utk aku bwk balik KMS. That is eternal love.
-Ayah tak kesah belanja utk aku walaupun permintaan aku tu umpama investment yg belum nyata lg hasilnya di dunia ni. Dkt akhirat aku harap ada bahagian drpd Dia utk ayah n mak.
-Adam menguap tapi masih gagah nak cakap dgn tuan puteri dia ni.
-Aku bwk kereta mcm org gila tp adik2 muka cool je dkt blkg.
-Cikgu2 lama reply msgs aku.
Sebenarnya terlalu byk cinta dlm hidup aku. Mungkin setiap hari aku patut kira cinta yg ada. Mungkin cinta pada Dia masih lagi mcm tiang yg reput, tapi aku harap niat aku utk tukar tiang tu jadi kenyataan satu masa nanti. Aku tk tahu bila tapi sekarang adalah masa utk realize berapa byk cinta yg aku ada. 
Cinta adalah bila kita melihat sesuatu tanpa prejudis. Cinta adalah apabila sesorang berdoa dlm senyap utk mu. Cinta adalah apabila seseorang kisah pada setiap perilaku mu. 

Hari demi hari, aku patu…

Let's Rant!

بسم الله الرحمن الرحيم Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)  ---------------------------------POST PANJANG. Okay lah, mari admit yang 1st week of semester 3 berlalu dgn sgt laju. Aku rasa mcm pergi kelas drpd pagi sampai petang tu mcm 2-3 jam je duration dia. laju sungguh masa berjalan. sedar tak sedar dah jumaat. masa utk balikkkkkkkkkkkkkk! hahahaha! alhamdulillah. ok mari kita ranting pulak.  1) Result sem lepas. alhamdulillah. adam kata result aku tu kalau dkt uni dh jd dekan dh. petang amek result tu aku down sikit sbb aku rasa ketinggalan. aku call mak ayah, hehehe dorang happy! gila wehhhh! im back on track! waktu dgr reaction dorang tu, aku rasa mcm "janji mak ayah aku happy, dunia tkda benda dh bg aku" muahahaha!!

and adam, this guy, so loyal :) tggu result sama2 dgn aku. dia balik kerja dia pesan "sayang dh dapat result jgn bgthu dulu k? tggu saya call :)".. dia punya la happy bila dpt tahu result aku hehehe. aku pun happy sbb bua…

Bilik dan Semester Baru.

Alhamdulillah.
Awal pagi lagi aku dh bangun, melawan ngantuk dan keterbiasaan bermalasan atas katil. Packed everything and forced myself to sleep. Ayah kejut sbb dh nak grk, bersiap and we headed to KMS. Oh aku rasa sangat lah liat nak gerak. Well, terpaksa aku buat tk layan dgn ke-liat-an diri. 
Smpai KMS. 
Aku personally rasa system dia nonsense ah. Dah la kami kena balik tiba2. Baru berangan nk berjimba bagai. Hm. Semester ni, bdk2 matriks Kelantan tumpang KMS, so mmg overloaded lah. Dorg dh register awal. Kami yg senior jd mangsa tidur merempat dkt bilik belajar lah, bilik solat lah, bilik tv lah hahahaha.
Ditakdirkan aku dpt bilik belajar, 13 org satu bilik. Kau bayangkan! Hahahaha! Lama dh aku tk duduk reramai gini weh. Dulu 2007 masa dkt Aspuri Johor.
At first, my KMS girls dpt blok lain2 semua. Tapi kami diberi kelonggaran nak tukar without even asking hehe maka, kami semua satu bilik sekarang. The 5 of us. Lagi sorang dkt blok lain. Plug pun dkt, senang nak charge phone and call a…

Move On, Please?

POST INI SANGAT PANJANG.

It's 12.37am and I cant sleep though my back hurts so bad like I carry a 9-month baby and my eyes hurt like they're screamin in agony. Yes, my body is tired but my brain refused to relax. These past few days (in fact, months), my relationship has been disrespected by some people. Some left after further discussions but that youknowwho just wont budge. 
I frankly dont fathom what is it with me or about me that made youknowwho stranded and still cant move on. Perhaps I was the loveliest of all youknowwho's exes hahahaha! 
I respect youknowwho for what he held on his past. His untamed behaviour, his history and sorts. When the society still has bad perceptions about him (at that time when I was still his gf), I stand to defend the idea that he has changed though I secretly am disappointed with the truth. Vulgar words, offensive remarks, deep-pain sarcasms were still there. Ever since I knew him, I tried my very best to respect him and be patient. Turned …

2nd Semester of 2013

بسم الله الرحمن الرحيم  Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)  ------------------------------------- Coming to a thought that going back to KMS isn't that bad is somehow ridiculous. This morning I woke up and think "dkt sana ada shue, ika, ezza, tashe etc.. not that bad actually". So after subuh I grabbed a new book and start reading it though I barely had enough sleep last night, I slept at 3am. Oh boy, my eyes.. suddenly I realized today's date! Waaaaa, time really flies. So, being lame, I thought of writing few resolutions. Azam tu kena setiap hari hahahaha walaupun tak buat :p 
When I was thinking of what I want to do.. I came across an online blogshop. I stared at the models with their attires and hijab. Hmmmm.. these ladies.. 
Aku rasa lately ni trend pakai tudung labuh dada tu semakin diterima ramai. well, bagus lah. aku pun terikut jugak. kdg2 tu lupa daratan gak, tapi ada tukang ingat kan. tapi kdg2 aku rasa susah gak nk tutup aurat b…