Let's Rant!

بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :) 
---------------------------------
 
POST PANJANG.
 
Okay lah, mari admit yang 1st week of semester 3 berlalu dgn sgt laju. Aku rasa mcm pergi kelas drpd pagi sampai petang tu mcm 2-3 jam je duration dia. laju sungguh masa berjalan. sedar tak sedar dah jumaat. masa utk balikkkkkkkkkkkkkk! hahahaha!
 
alhamdulillah.
 
ok mari kita ranting pulak. 
 
1) Result sem lepas.
alhamdulillah. adam kata result aku tu kalau dkt uni dh jd dekan dh. petang amek result tu aku down sikit sbb aku rasa ketinggalan. aku call mak ayah, hehehe dorang happy! gila wehhhh! im back on track! waktu dgr reaction dorang tu, aku rasa mcm "janji mak ayah aku happy, dunia tkda benda dh bg aku" muahahaha!!

and adam, this guy, so loyal :) tggu result sama2 dgn aku. dia balik kerja dia pesan "sayang dh dapat result jgn bgthu dulu k? tggu saya call :)".. dia punya la happy bila dpt tahu result aku hehehe. aku pun happy sbb buat org2 yg risau dkt aku jd happy :)

syukur ya Allah.
next target : kalah kan pointer adam :p

2) Lampu belajar.
aku perlu kan benda ni. susah nk study awal pagi. aku bukan jenis stay up. aku mmg suka tidur awal, pastu bgn awal revise anything or buat kerja. so sbb bilik ada 13 org, aku tknk la kacau org tidur.

3) Sushi.
Ever since aku kenal adam, dia suka ajar mkn benda fancy. contoh, chilis, hard rock etc -___-" nope, mak ayah selalu bwk mkn luar tapi bukan tmpt fancy gitu. so one of the fancy place is Sushi Zanmai. fancy to me is something that wander in my mind but i never wanted to approach. jadi skrg aku dh addicted sushi. dulu 2004 last mkn sushi. nthen mkn sushi dkt KL dgn hanim, aku jd mcm bdk kecik yg excited dpt mkn sushi. literally excited.

the feeling bila dlm mulut penuh sushi and kicap tu. ya Allah, nikmat.. i want it now :(

4) Tak sabar nak masuk U.
tadi pegi mkn dgn siblings aku dkt pak li seksyen 7. situ mmg port budak U lepak lah. 70% student. dia mcm kopitiam. quite fancy too, for me hahahaha. adam jugak yg ajar mkn sini. masa tggu order tu, aku observe lah sekeliling. tgk students tu semua gelak2, acting all grown up etc.. it had me thinking what it's like to be a university student?

to live life like this? currently, my life is like living in boarding school, hence those questions. bestnya.. tk sabar nak degree. nk graduate. nk pakai graduation robe tu lepastu my loved ones tggu dkt luar. in my hand, a scroll.. hang on my shoulder, a pink strap..(kalau aku masuk uitm la hahaha). amboi seronok berangan ye nk dpt DL. hahahaha!

5) Gmbr Instagrammers yg duduk overseas.
aku suka tgk gmbr dorg. aku rasa mcm when is my turn :( aku pun tak tahu kenapa dgn aku ni hahaha. nk sgt duduk tmpt org mcm dh teroka tmpt sendiri. tapi tak salah nak ada impian.


------------------------------------------------------------
sigh. lapar.
i want moo cow. i want sushi yg grk2 tu.
alaaa, yg kita amek ikut colour piring tu.
haaa yg tu aa! comel ah benda tu T_T

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.