Hi New Things In Life.

بسم الله الرحمن الرحيم 

(Tak tau kenapa nk cite benda ni, tapi nak cite gak. Boleh? OK. )

1. Facebook.
I created this 2nd account on 2013 but never used it. Decided to be active on FB for the sake of membina ukhwah bersama big family because most of them are on FB and they always say "anis, nanti share gmbr dkt FB tau" and I'll be like "errrr.. anis takda FB", and they called me 'ketinggalan zaman' hahaha. Once had FB back in 2009 but I deactivated it because my ex boyf was beinga douchebag and I was too, so yeah hahaha. 

2. Ask.fm
Oh I superrr enjoy reading other people's ask.fm. I don't know why hahaha. Oh konon bajet ada orang nak tanya kau soalan la nisa? HAHAHAHA entah, aku mmg suka jawab soalan and explain benda. Kalau korang nak kena lecture atau advise drpd aku, pegi tanya soalan dkt ask.fm aku k. (eh kawan-kawan aku kata nasihat aku power tau hahaha)

3. Lenovo A516.
Last February, my 4s was stolen by an Indian lady when I was working, so I pretty much lived my life quite happily without smartphone after few months because it was hassle-free life hahaha of course la susah nak contact org sbb takda Whatsapp, tapi senang sbb phone boleh kata benda terakhir aku ingat. Been using Whatsapp via Bluestacks ever since. I honestly didn't plan to buy a phone buat masa setahun dua ni because there are something else yg lagi best drpd phone --lens, travel.

 But my parents were suddenly (depa duk buat pelik sejak aku dpt masuk uni ni) insisting on buying me a new phone -__- Harga aku beli : RM480, kena tipu kot, wallahua'lam. Tp dkt website lenovo harganya RM370. Aku jenis yg kalau tgh takda mood nk beli something, kena tunggu paksa baru akan beli. Kdg tu paksa lah mcm mana pun, tetap taknak gak. They did forced me to choose and I said "ape-ape jelah, asal ada whatsapp and twitter", bought this last sunday (Aug 23) and didn't tell anyone sbb aku mcm tak perasan aku dh pakai phone baru, so I thought it was like normal je. Hm ok pelik hahahaha bila org tanya baru aku terjaga jap.

Ayah's choice! heeee!

Android ofcourse lah tak mcm iOS dia punya laju. Idk, aku still rasa iOS laju dia lain mcm sikit. Tp iPhone selalu bias tak leh bluetooth and etc pastu pelik sikit nak transfer lagu/pics, but I still, opt for iPhone because it has such a minimalist concept. Pd aku android mcm fancy byk gila benda. Dh ada gallery, nak ada gak file browser yg ada isi-isi gallery. Heh, benda simple je patutnya.

Tp bestnya Android ni blh customize easily. iPhone kena tunggu jailbreak la jawabnya. Mmg Android kena root, tapi tak pyh root pun boleh je customize. Camera semestinya iPhone juara sepanjang zaman, betul dak iPhone users? Hehehe. 

Aku tahu aku akan sayang Lenovo ni mcm 4s aku, cuma kena take time, tak leh nak move on lagi drpd 4s dulu hahahaha. So far aku tgh fikir cemana nak root sendiri Lenovo ni sbb aku nak kasi up sikit RAM, kdg tu slow nak mampus phone ni, kdg tu laju gila -.- pelik.

But anyway, aku bg 7/10 stars utk lenovo. Harga murah but tak cikai pun, interface cantik, keyboard smooth, user friendly. RAM je kena kasi besar sikit.

Free casing katanya..
Customized Home katanya.

Ok tamat lah cerita poyo Anisah kali ini.
Have a nice day! ♥

PS : nak cuti lagi :(

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.