Home Alone.

بسم الله الرحمن الرحيم 

Hi everyone! Im currently at home alone. Half of my housemates are having induction program, the other half went for a little escapism to Jasin. Can't join them though because I had to help to decorate our floor front board with other house chiefs and also had to settle down my online business website with my groupmate. A4-5 is currently sooooo quiet except that I hear my double S girls, Syakirah n Rasyidah via Skype and whatsapp. Teringat ketenangan dkt rumah Shah Alam... hahaha!

Picture below is captured after the first time I finished a full class schedule of the week, hari khamis yg jadual packed mcm dkt matrics. Yup, I have no class on friday which is a blessing from Allah hehehe. 


So, I have attended all classes for all subjects and wowwwww there's a lot to catch up *nangis dlm selimut*. Business law and Accounts terutamanya. Nganga beb dlm kelas. Okay, Law boleh hadam sikit la. Skrg tgh Contract Law. Tapi Accounts satu hape beb tk faham. Accruals lah, Matching lah... *nangis lagi*. Subjects lain in sha Allah okay. Good thing is no hardcore calculation, so this fact keeps me going hahahaha. Pelik gak ah sbb tak encounter kira-kira yg power pun so far. Byk faham concept, essay and essay and essay. Thanked Allah, aku larat membaca.

Masih malas lagi nak study. Ada mood sikit je nak buat assignment. Tak tau aku nak tunggu apa baru nk revise balik isi lecture. All I want now is cutiiiiiii next Khamis balik Shah Alam dgn Hizami. Yayyy! Epic betul dulu matriks pun balik dgn Hizami, degree pun dia lagi. Nas je jauh sikit kali ni, kalau tak mmg repeat routine time matrics je la, gang balik every week.
Life is good so far. Alhamdulillah. Kalau ada pape yg annoying pun aku cuba buat tak faham je, diam kan je, tak payah byk fikir. I shot down my ego and ask a lot. Okay lah kot kan. Fikir byk pun masalah tak settle. Masalah apa pun aku tk faham hahaha.

Ok dah. Nanti aku sambung lg cite aku dkt UiTM MCC (jadi omputeh sikit)
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Comments

Syafiqah said…
Susahkan kalau takde basic? Kitalah kan 3 to 4 bulan belajar agak mcm nak give up jgklah. Mengahafal je tak pernah faham. Sem 2 baru okay. So good luck!
Nesayang said…
haah. mengarut gila dlm kelas tk boleh nk fhm fundamentals nya -.- tapi takpa, in sha Allah boleh :)
Anonymous said…
Nesa...awal lagi..insyaAllah blh catch up...yg penting kuatkan semangat. May allah ease ur life. He he ...Kita pun terkontang-kanting kat sini n ada masuk tlinga kiri kuar tlga kanan..haahhaa... All d best nesayangku!!! Tashe rindu awak 300%
Nesayang said…
Fuyoooo! Tashe baca blog nesa lah! Terharuuuu :)

Thanks tashe! Jaga diri dkt PALAM!
Anonymous said…
nesa..i know u can do it..blaja molek ok..no basic pn ok saje jnji usaha lebih sikit.hihi..kite tau nesa boleh buat..goodluck in degree life ..nty sng kite jmpe eh dkt je kite kt ayer keroh haha-zulaikha
Nesayang said…
thanks for the support, ika! Allah bless you :') jaga diri dkt ayer keroh! in sha Allah kita cuba lebih baik!

(awwww, korang baca blog kita! terharuuuuu!)

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.