Latihan Teater.

[Via apps]

Bismillah.

*****

Smlm hari pertama latihan kami. SubhanaAllah. Terima kasih Allah utk ilmu baru yg aku dpt drpd Alan. Alan is one of pelakon teater kami ni. Dia mmg power beb. Mmg throwback teater Namron ah bila tgk dia acting.

Smlm jgk first time aku fhm process sebelum teater bermula. Aku tk terfikir pulak teater kena warm up vokal. Warming up session was funny gilaaaaa hahaha kena humming, bubbling, berlatih artikulasi (still don't really fathom what this means) etc. Kena sebut red lorry yellow lorry laju and clear. Fuh fail habis lol.

Pastu ktorg script reading. Ini first time aku script reading. Aku igt terus start berlakon. Ah sakai. Allah je tahu nervous aku mcm mana nk bwk watak Shah ni -.- dah la kena tikam, meraung menangis sbb best friend dia (Kudin) mati plak tu. Adoi parah. Script reading was helpful! Hilang sikit nervous. Kalau tak tu, nak termuntah semua ada -.-

Aku sedang cuba bahagi kan masa utk study and benda lain. Sigh. Ya Allah permudahkan urusan kami.

Mlm ni ada latihan lagi. Up till pementasan teater nanti, 4-5 Nov.

Doakan aku, kawan - kawan.

Selamat berjihad mencari ilmu walau di mana pun kalian berada! :)

Thanks for reading.
Have a nice day ahead!

Comments

Popular posts from this blog

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.

Perjalanan di Beijing.