Pulih.

بسم الله الرحمن الرحيم 


Tak semua orang appear happy sebab dia happy. Tak semua orang suka nak confront what had happened in the past. Kita semua tahu takda sapa boleh undone a history. History will remain as history. 

Tuhan, hati aku yg rabak ni mmg kerdil valuenya pd certain jembalang tanah atas muka bumi ni. Mungkin sbb tu depa pijak henyak suka hati. Tuhan, aku tak pasti dosa yg mana menjadi pilihanMu demi menghukum aku yg naif ini. Tapi aku tahu dosa aku mmg semesta alam luasnya. Jadi hukuman pun bermacam jenis. Mungkin INI hukuman nya.

Tuhan, jika jiwa ini dianiaya rasanya, dilumat hancur ikhlasnya, maka Kau pulihkan ia sebelum aku sempat berputus asa. Aku tak pasti kenapa takdir ni macam ni. Aku tak pasti kenapa semua tiba-tiba mengejutkan. Mungkin sbb selama ni aku tk pernah bangkit dari lena.

Tuhan, jika Kau takdir kan ruang kosong ini diisi, isi kan ia dgn sesuatu yg Kau redha.
ya Tuhan, hati aku perlu pulih segera. 


yang jiwa nya dianiaya...

Comments

Popular posts from this blog

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.

Perjalanan di Beijing.