Shooting Day.

بسم الله الرحمن الرحيم 

Syukur pada Allah utk seharian yg aku spend dgn abang-abang senior teater utk shooting videografi teater SALAHKAH AKU...?. Takda la abang sangat pun. Alan dgn Man 21y/o, Jiji 20 y/o. It was really exciting for me as they shared a lot of things and experience.

Aku harap satu hari nanti kami berempat jumpa jalan pd minat masing-masing. Few of them lepas diploma nak masuk ASWARA. Nampak tak passion di situ hehe. Aku? Masih wajib berpijak di bumi yg nyata, meneruskan degree in International Business sampai habis, kemudian masters kemudian PhD in sha Allah.

Hello, impian kena tinggi hahaha.

Tapi aku sebenarnya masih mencari. Aku terjun masuk teater ni sebab aku nak try an error. Apa aku boleh buat, apa aku tak boleh buat. Still not sure whether aku boleh buat teater ke tak. Caranya adalah tunggu lepas pementasan. Dengar feedback penonton utk watak Shah and the whole theater. Was it okay. If emosi dan pembawakan cerita tu sampai pd jiwa dorang, we succeeded. Aku pun maksudnya berjaya bwk watak Shah.

Tahu tak nervous mcm mana berlakon teater depan ratusan (in sha Allah auditorium penuh) penonton???? Aku pulak perlu kan otak aku utk fokus dua benda which are study and theater. Sebulan lagi theater, sebulan lepas theater dah final exam sem 1. Wuhuuu daebakkk, busy life awaits.

Mungkin pentas teater lah benda yg aku cari selama ni. All I need is discipline, focus and hati yg enjoy bekerja atas pentas. Other than that, I also need the right path to channel the hidden talent. What la, talking about talent is awkward. Aku sgt indecisive when it comes to this. Nisa, really, it's time to work hard, find it and polish more.

Till then, aku ada latihan kejap lagi.
Wish me luck! 




Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.