Posts

Showing posts from November, 2014

Pementasan semakin hampir!

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Well, honestly lah, I haven't been focusing much on my studies these last few days haha because Im just too engrossed with theater. Not that theater really filled up my life (we repeatedly do the same things, it's mundane) but I can't seemed to multitask these days. 
Pementasan teater cuma tinggal 2 hari je lagi. Laju gila masa berjalan, tak sempat aku nak main-main. Aku mmg suka tak take serious benda, itu hobi haha. Being serious gives me headache. Tapi since last run-through, aku rasa mcm tersedar bahawa sebuah pementasan teater tu jadi power bukan semata sbb pelakon utama yg power, tp sbb usaha-sama yg power dr semua pihak yg terlibat, baik watak kecik, props, make up, MC, stage manager etc. 
Maka, aku pun mula bangun dr lena dan mula sync kan usaha yg power bersama crew yg lain yg sudah aku anggap mcm keluarga sendiri dkt Melaka ni. 




2 hari lagi beb! Aku berharap auditorium tu penuhhhhhhh dan kami bekerja dgn ikhlas hati. Rasa mcm taknak teater…

Susahnya menangis.

[Via apps]Ahad smlm aku ada latihan lg mcm biasa. Cuma lebih intense. Shah perlu meraung level 10, max. Otak aku jem teruk bila babak tu. Tapi di bantu oleh Man dan Ily, aku menangis dpn cermin sampai tersedu-sedan. Tak ingat bila aku last nangis teruk camtu. Its just so hard to shed tears these days.That's when I realized that my feelings dah numbed. I get too engrossed with crying and now I'm immune. Not even my problems can make me cry.Aku rabak menangis sbb cerita from Man and Ily. Padu sgt. What makes me cry even harder was how much I realized that I have been blessed with such a smooth life. Maybe la ada bumps here and there but not as much as others. I cried harder when I realized there were things yg fixed and I can't change, things or people I can't own or etc and I realized how much Allah loved me for I have been blessed with blissful family, good health, good friends, enough food and water etc. Allahurabbi...I cried harder at that.Bila aku sedar yg aku disay…

Allah, thank you so much.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Semalam, aku tak pasti kenapa, tapi semua benda random. Tiba-tiba sebelum tidur aku flashback semua benda yg dah jadi for the past 2 months that I started my life here in Melaka. Every details, pastu aku sengih sorang. Aku sengih sebab aku happy.
Life dkt sini tak perfect. In fact, aku pun tak tahu mcm mana life yg perfect. Takda benda pun yg perfect dlm hidup kita ni. Dlm sesi termenung smlm, aku tersedar sebenarnya apa yg jadi ni semua perfect. Why? Sebab Allah yg kasi settle semuanya. Siapa aku akan jumpa, apa aku akan jadi, apa aku akan belajar, apa aku akan rasa etc. Power jugak sesi termenung aku semalam. Tiba-tiba aku rasa aku jadi Plato pkl 3-4pagi tu.
Ye mmg betul aku tak berada dlm keadaan yg okay. Ye mmg betul semua tekaan dorang, tapi weh, hidup kena kasi settle gak kan? Kena gak bangun and function sikit. 
Walaupun sesi termenung smlm hampir membawa aku kpd kancah kesedihan (apakah kebangangan ini), aku cuba kata pada diri bahawa hidup ni bergerak…

Pagi Yg Indah

[Via apps]Kdg2 ada hari yg body clock aku pelik. Tidur lmbt bgn awal, tp fresh lps bgn tu. Lepas tu bila aku kaji, baru aku sedar, kalau badan aku rasa fresh, itu semua dr Allah, kuasa Allah. Sbb aku bkn jenis tidur lmbt. I'm such a baby, tidur kena cukup, kalau tk aku grumpy. Kena take a nap masa siang also haha.Lepas tu bila Allah dah bg camtu, ada hari yg aku paksa gak tidur sbb tidur tu nikmat dunia. Tp ada hari yg aku suka tetap berpagi-pagian selepas solat subuh. Contoh, baca Quran satu page, baca Economy, menghabiskan buku yg berhabuk atas rak, ikut Mak Ayah gi breakfast, duduk dkt balkoni rumah kolej ni sambil tgk view and sun rise and have a sip of hot Milo.Pagi mmg saat indah ciptaan Allah. Sejuk lagi nyaman mmg sesuai utk kulit buaya mcm aku. Dulu dkt matrixs, perkara plg aku suka setiap pagi adalah dgr kicauan burung dan hayati tenangnya embun pagi. Peh ayat puitis lol. Yasmin tahu mcm mana aku suka these things.Nanti ada suami, aku heret dia pegi dating awal pagi. Jal…

Wish List.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Im not sure what is going with me these days but Im getting back the mood for more vlogs. The last time I had an attempt to do a vlog was during my trip to Korea but due to certain reasons, I can't do it and yes, it saddened me to the core. Hello, who gets to travel to Korea frequently? Im not a royal blood duhh hahaha.
When I was in school, I enjoy recording moments with my friends, I made videos for my friends' birthdays etc. I enjoyed recording random things, put it together and see the outcome. Such bliss is weird actually haha.
Year 2008 was the year when Ayah bought 450d for me. I was the happiest but then a year later, it had problem with the autofocus for quite a long time till I almost finished my matriculation study programme, which is this year. The cost to repair was absurd haha hence those years of hiatus. 
While 450d was resting, I used RICOH to shoot videos and snap pictures. Not that I know all the cinematography-photography kinda thing…

Official Trailer Teater SALAHKAH AKU...?

بسم الله الرحمن الرحيم 

So, this is the official trailer of teater SALAHKAH AKU...? 
Aku still geram/segan/malunyaaa sebab starting dah muka sendiri. Dah la mata aku masa starting tu mcm nak taknak bukak. Sakai hahahaha. Aku mmg ada masalah artikulasi, sebutan words tak cukup bulat dan clear. Nevertheless, trailer ni cukup power pada aku.
Trust me when I said, time shooting ni tengah panas terik gila babs punya woiiii. Tu yg aku tak leh bukak mata, pastu duk berkerut je memanjang  -_-" but it was a great day with great people (Alan, Man, Suzie and Jiji).
Pementasan ada lebih kurang 16 hari lagi. Berdebar beb. Aku mengharapkan satu benda je. Bukan auditorium penuh, bukan aku hafal skrip. Bukan itu semua. Aku cuma harap aku ikhlas utk segala kerja keras demi menjayakan teater ni. 
Ikhlas is the only thing that will keep me going. Aku harap aku ikhlas datang latihan setiap hari, berpeluh-peluh, berposak, terjerit-jerit atas stage, teresak-esak menangis dan sbgainya. 
Sbb at this po…