Pagi Yg Indah

[Via apps]

Kdg2 ada hari yg body clock aku pelik. Tidur lmbt bgn awal, tp fresh lps bgn tu. Lepas tu bila aku kaji, baru aku sedar, kalau badan aku rasa fresh, itu semua dr Allah, kuasa Allah. Sbb aku bkn jenis tidur lmbt. I'm such a baby, tidur kena cukup, kalau tk aku grumpy. Kena take a nap masa siang also haha.

Lepas tu bila Allah dah bg camtu, ada hari yg aku paksa gak tidur sbb tidur tu nikmat dunia. Tp ada hari yg aku suka tetap berpagi-pagian selepas solat subuh. Contoh, baca Quran satu page, baca Economy, menghabiskan buku yg berhabuk atas rak, ikut Mak Ayah gi breakfast, duduk dkt balkoni rumah kolej ni sambil tgk view and sun rise and have a sip of hot Milo.

Pagi mmg saat indah ciptaan Allah. Sejuk lagi nyaman mmg sesuai utk kulit buaya mcm aku. Dulu dkt matrixs, perkara plg aku suka setiap pagi adalah dgr kicauan burung dan hayati tenangnya embun pagi. Peh ayat puitis lol. Yasmin tahu mcm mana aku suka these things.

Nanti ada suami, aku heret dia pegi dating awal pagi. Jalan dkt taman. Breakfast diselangi selfie berdua. Spam timeline IG dgn gmbr kami tgk sunrise. Lepas tu sambung lunch terus, balik membuta. Bgn tidur kemas rmh sama2. Eh? Eh? Berangan nmpk? Lama dah tak berangan camni. Meh la join aku berangan. Muahahaha.

Tp betul, pagi mmg indah. Indah utk hati yg serabut, minda yg kusut.

Aku rindu nak berpagian dkt rumah. Rindu pegi tasik dpn Unisel. Rindu pasar seksyen 6. Eh? Eh? Homesick ke? Partially dik. Akak ni rindu places je byk hahahaha oh and yes, the fancy foods in KL.

Tabahlah aduhai hati. Lepas habis semua ni, balik la kau every week pun takda sapa nak marah hahaha. Aku rindu Bangsar! Oh Daily Grind's Lamborghini burger and waffle. Fuhhhh power!

Terima kasih ya Allah utk pagi yg indah ini. All belongs to You.

P/S : lately ni aku makan byk semacam. Seram aku tgk diri sendiri.

P/S : Mari lah secara berjemah kita ignore text yg mengatakan kita ada kelas arab skrg ni dan kembali tidur. Eh? Hahahaha

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.