Posts

Showing posts from February, 2015

Indecisive.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
If I were to look forward, I am not very sure of what I should do with this piece of degree scroll in International Business. Perhaps I am not very well exposed with the career that I can grab other than starting a business (whats the point of taking a degree in biz anyway?).
I do have few future plans in my doodle book and brain. Some of it went mental like ditching UiTM and go for degree in broadcasting at LimKokWing instead. But you see, the problem here is money. The biggest reason why I am still sane doing this degree in IB is because of the cheap fees (Well, we're among the cheapest though). Allah bless UiTM!
Certainly, I am not a big fan of learning business. Well this is quite honest, isnt it? Hahaha. Semester 1 has ended and I realized that I am not a fan of what I am doing now. BUT all the syllabus is still bearable because I always have a settings in my mind that learning this field is more bearable than doing a degree in science field such as e…

Damai lah wahai hati.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Kalau tengok kan kalendar, aku ada 2 hari lagi sebelum balik kampus dan mula kan semester baru yg tiada study week. Perasaan? Oh semestinya miserable sbb memikirkan result sem lepas yang as expected ke laut tu dan betapa byk struggle aku kena lalui lepasni dgn rutin seorang pelajar dan sebagainya.
Jauh lagi aku kena kejar stable cgpa ni. Perasaan aku mcm wayar yg berselirat belakang TV. Serious. Aku tak rasa nak start new sem dan aku jugak rasa nak start new sem. Hahahaha tak rasa nak start  sem baru sebab rutin tambahan yg aku kurang gemar. Rasa nak start sem baru sbb aku cuak memikirkan cgpa maka aku harus ke kelas dan tak tinggal ilmu.
Ini lah perasaan setiap kali cuti sem habis. Perasaan ni mmg cm bangsax. Dreadful lah omputeh kata. Dgn cgpa yg aku ada skrg, mmg tak dapek lah join teater. Weekend sesungguhnya hanya utk asah minda. Tp aku dikerah utk rutin baru setiap pagi sabtu. Allahurabbi, Dia je tahu betapa terseksanya mental aku buat benda aku taknak b…

Sightseeing In Pahang.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 




I just realized that the last trip with my family was a trip to Cameron Highlands last year which I failed miserably to make a post about it hahaha. Also, I realized how much I am more prone to have pictures of my friends rather than my family, that depicts that I hang out more with my friends  hahaha. Ini lah dia jadi sorang puteri dlm family dan tak reti duduk diam. Keluar memanjang dgn kawan.
Yes, my parents mmg the coolest when giving me the permission to hang out or travel with friends. I know I am fully blessed but mind you, they do nag. A lot. Hahaha. But they never abstain me from exploring the world. It is just me who (kadang-kadang) came home late. Lupa diri. Biasa lah hahaha.

Went to Pahang for CNY. Just a very short sightseeing with my family while Ayah drove us. Checked in to hotel, bought snacks, watched TV while eating snacks, had fancy seafood dinner at Ana Ikan Bakar Petai (which is just moderately good), went back to our room, watched TV agai…

My Previous Love Story 2.0.

Image
Ini My Previous Love Story 1.0 (click the link)
Baiklah, aku akan cuba sambung citer ni dgn sebaiknya supaya segala mindfuck dpt diuraikan. Maafkan aku kalau diakhir post ini, korang masih mindfuck dgn apa yg jadi. But yeah, selamat me-mindfuck-kan minda. Sini aku kasi satu das. Baca sampai muak,  biar faham, biar puas terjawab persoalan dlm kepala ekau tu.
REAL WARNING : POST YG PANJANG. TAKNAK BACA SILA EXIT. MERUNGUT WON'T SOLVE ANY SHIT. ----------------------------- Hi. Nama aku Nisa dan aku bercinta dengan seorang 'lelaki' bernama Adam Rafiuddin bin Yusuf yang tidak pernah aku jumpa. Adam adalah seorang pensyarah di sebuah IPTS. Aku bercinta dari dari July 2012 hingga July 2014. (Oh shit, aku baru sedar it's july to july). Ye, 2 tahun aku bercinta dgn 'mamat' ni (yang pada masa itu, masih lagi seorang mamat di mata dan pemahaman aku). Ye, dia adalah seorang lelaki yang tidak pernah sama sekali wujud dan aku baru tahu pada Oktober 2014, 3 bulan lepas broke…

Latihan Intensif Bakal Komander.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Date : 19 - 28 January 2015. Venue : Kolej Tun Mamat, UiTM Melaka Kampus Bandaraya.
So, apa cerita? Kem tu memang epic. Especially the fact that aku buat hal. Muahaha. Memang kena mugged dgn senior, kena bash, kena marah, kena tengking, kena lecture, semua ah kena. 10 hari, tipu lah kalau aku tak rasa mcm nak blah je dari situ. Aku rasa most of us rasa camtu. Semua rasa nak blah. Mana taknya, everyday kena saiko, mental kena uji, mmg nak blah lah kan. Aku rasa, tanpa kes yg aku buat tempoh hari, kem ni mungkin sekadar kem yg menguji tang tak cukup tidur je. Yg lain, cliche and adaptable.
Dkt kem tu, aku tak sempat nak kurus. Ye la, makan sehari 6 kali. Kena paksa makan. Kalau member tak habis, kena suap2 each other sampai semua licin. Membina ukhuwah katanya. Adik-beradik katanya. I have to agree with it. Food mmg menjalinkan hubungan. Aku rasa happy bila share mknn dgn member. Susah payah nak telan baki mknn tu sampai mengalir air mata tau tak? Usually lunch …