Bahasa Inggeris.

بسم الله الرحمن الرحيم 

Haritu, aku takdak kelaih dah lepaih pukui 11am. Pi lepak sat dgn member. Pastu balik nun, hujan lebat. Aku duk sorang dkt ruang tamu ni, ada org ketuk pintu. Aku pi bukak. Ada la member ni baru balik..

Aku tanya,
"eh, baru balik? gi mana?"

Dia jawab,
"kelas english, saya repeat. awak kena tolong saya, nisa"

Tenung dia penat mengharung hujan dgn segala barang yg dia pgg tu, hati aku remuk doh. Last sem aku tgk cemana dia struggle utk english. Nota dia penuh translation. Bersalah pun ada gak. Aku pass dah, member ni tertinggal blkg. Demmm, pasaipa aku tk nmpk benda ni.

Kadang2 aku rasa I better off jadi cikgu english dkt sekolah rendah je, memang lah tak fancy, gaji takda la 5 angka, tapi puas. Puas dpt bg anak orang pandai bahasa penjajah ni hahahaha.

"ah shit, so kita kena game la selama ni? shit"
-------------------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.