Posts

Showing posts from August, 2015

Terrific Day.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
2 days ago was a day I spent with my buddy, Syakirah. Tak byk masa dah, sem baru dah nak mula, so masa yg berbaki ni aku spend dgn dia since dia yg plg jauh sekali belajar (Labuan). 




















Chicken Kiev.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Kelmarin aku pegi makan dkt Grafa SS15 dgn Anya. Aku mmg tau dah ni one of cafe yang mahal tapi tak sedap. Susah nak jumpa/establish cafe yg mahal dan berbaloi bayar mahal. Tapi aku layan je bab makan ni. Positive sikit beb, mungkin aku salah order masa dulu tu. So, aku belek menu. Aku ternampak Chicken Kiev.
Chicken Kiev, people! Freaking Chicken Kiev! Anisah tidak akan menolak!  Hahahaha!
Siapa pernah makan dkt William's Kelana Jaya akan tahu betapa heaven dan pelangi beserta bunga-bunganya makan Chicken Kiev dorang. Probably the best yg aku pernah makan. Yes, di William's Kelana Jaya. Walaupun tempat tu dodgy, berlipas dan ada kak ti, tak mewah mcm cafe hipster, perut bahagia beb. Tu penting! 
So, I gave it a try. Aku order lah Chicken Kiev dkt waiter yang (mashaAllah) mungkin turun dr syurga, handsome amat. Ye mmg kena mention dia handsome hahaha.




Kau kena tengok Yuka Kinoshita yang makan banyak nak mampos tu,  aku pun tak faham dia tu perut apa la…

Locked Away

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Aku jenis yang pekak and slow sikit bab mendengar English ni, sebab tu MUET band 3. Tapi ada satu hari tu aku dalam kete and aku tertangkap lirik lagu ni. Mmg achievement betul. Pastu aku rasa lagu ni deep. Girls and boys, lets ponder upon the lyrics. Listen and contemplate.
Aku dah repeat 3 jam dah ni.



...but the most important question I have in mind when I listen to the lyrics was "will I be able to accept someone's flaws and let my faith surpass all hardships?"
Will you? -----------------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Kelas Make Up Ecah.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Apa yg aku perasan, once lepas sekolah, girls ni mula gatal tangan suka make up. Aku percaya girls wear make up not to please boys, not to look pretty in front of boys. Tapi girls pakai make up sbb we looked different and we love it. We enjoy seeing ourselves a little bit different than who we usually are. Dark eyeshadow, a lil contour or blush, thicker brows etc. 
Aku pun tak paham apa jadi tapi aku dah jebak dalam kancah dunia make up ni. Apabenda ntah haha. Aku sendiri tak paham apehal la nak kena tempek benda dkt muka bagai ni, tapi hasil akhir selalu buat aku rasa happy and aku enjoy. Perasan cantik letteww~~
HAHAHAHA!
Terima kasih Youtube kerana telah jd kawan baik aku selama ni. Sampai bebudak ni tanya apabenda la aku tengok dkt Youtube. Well, melambak benda kot, tak larat nak list. So, haritu (few weeks ago) Ecah ajak aku dgn Syakirah pegi kelas make up dia dgn Puan Sofea Abbas (kau kenal kot Puan ni kalau kau follow IG miss_kepoh). Lets just focus dkt…

Anisah Life 101.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
At this point of life, Im 21 and I do learn few things. I'd like to share it with you guys, my loyal readers. Feel free to argue or disagree, I know I will have to learn how to respect our differences. That's how I will grow --by stop being too full of myself.


The lessons are : 1. I will have to be better than my parents. For now, I only see them as my benchmark. If I cant surpass their success (especially in raising me up as a bold young lady), aku boleh quit berangan nak jadi itu ini. 
2. Whatever idea that I have in mind, someone else in the world will have it too. The only difference is whether I make it happen or just let it be an idea, forever. Progress comes after the idea is implemented.
3. Always be bold. I believe that every brave soul was once a wimp. It's just that they managed to go through the fear and make it a habit that turned them bolder each day. Stay bold.
4. You can try any way to gain rezeki or achieving yr dreams. Sure you ca…

Dua permata hati.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 


Aku jarang bukak Twitter sejak setahun lepas. Kalau bukak, semata fav tweet orang je. Tak pernah rasa nak tweet. Harini, at 5am, aku rasa nak bukak twitter and I saw this conversation above.
Zulaikha and Hajar are my wings dekat Melaka. Aku mmg every second dgn dorang berdua. So, aku nak kata yg Lucaspeebo ni pembohong. Hahaha! 
Mungkin lah friendship tu berubah, tapi selagi masih ada masa ni, aku nak kata yang aku bertuah ada dorang berdua. Love hate friendship hahaha. Kadang aku rasa nak hempuk dua-dua dgn kerusi. Kadang aku rasa clingy tahap menangis. Eh, mcm kisah benar je hahahahahahahaha ok diam.
I might not be the best sister for them, but they have been the best companion dkt Melaka. Whatever changes that might happened in the future, Im thanking Allah right now for all the moments the three of us have shared.
Penat aku tengok muka dorang ni dkt rumah and kelas. Housemates, roommates, classmates. Kau pikir lah cane punya clingy. Ah takda, next sem semu…

Sembang Raya KMS

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Tempat : obviously Kolej Matrikulasi Selangor Date : 16 Ogos, 2015.