Posts

Showing posts from September, 2015

My Perfect Sushi Date.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Patutnya semalam, agenda kitaorang beli ticket Yuna Live in Malaysia (oh btw, 16/10/15 tau guys, Plenary Hall KL.), tapi divert jap pegi OU (oi lama oiii tak dtg sini) makan dkt Sushi Q. Ada satu sushi lobster tu kitaorang dua suka gila. RM16.80 but worth it! 
It felt heavenly when someone asked "nak makan sushi tak?"
Mari lah kita!








Watch in HD! 

Dah faham sangat dah, kalau keluar dgn Nesa dgn agenda lain macam je mesti kena join dia record video. Ha rasa kan. Belum pegi travel dgn aku lagi. Hahahaha. Bukan apa, nanti bila dah tua, tgk gambar je tak thrill sgt. Video boleh la, gerak2 jugak, thrill la sikit.
I need a stabilizer to record without shaky footage.
Oh haaa, smlm komputer dkt Rock Corner The Curve rosak, so teka lah sendiri tickets tu dapat beli ke tak? Ha sila lah teka, sila sila silaaaaaaa -____-" saje taknak beli online konon, nak jalan-jalan konon, hamekkk. Hahaha.
--------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Just Another Obsession.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Fact : damn bags make me happy.  ------
Selain drpd berjalan, makan, buku, sedikit makeup (sedikit ke?), amek gmbr dan menghadap laptop, ada lagi satu benda yg aku obses. Yes indeed, bags. If Ayah reads this, I guarantee he would be the first person to agree with this sbb dia la orang yg paling tegar bebel dkt aku kahkahkah!
"tak cukup ke bag yg dah ada tu? -_-"
Sampai skrg aku tak tahu kenapa aku suka bag. Ada tak orang yg boleh jawab kan? -_- I hope buying two super cute sling bags in a month wont hurt anyone hahaha. That was last month though.
For months, I've been eyeing on this Fjallraven (fi-yol-ray-ven) Kanken Backpacks. Mcm IKEA. Fjallraven Kanken is a Swedish company. Kau tau la kan dorang ni power jugak bab design and ergonomic. Super cute. So me! Eh tak, aku bukan nak cakap aku cute. Tu korang pun tau hahaha. Tapi bag ni mmg comey teroxxx. Simplistic. Minimalist. Spacious. Water-proof. Simple. Simple. Simple.
Aku memang meroyan dgn benda…

Raya Haji 2015.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 







Idk what happened, suddenly I was sweating bullets, splitting headache, vision blurred. I know I need to go home and get some rest. But why???? I slept last night (walaupun bukan 7-8jam tidur). I ate my dinner. Weird. Body why you do this to me? With these zits on my chin and nose. Aduhaaaaai!
-----
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Being known.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
"eh awak teater kan?" "ni la yg pelakon tu" "haah lah!"
Kadang-kadang, when life hits you hard that you feel unimportant, trivial, lost and impatient for what seemed to be worthy, God sent you little angels to make you realize that there are people out there who remember what you do, how much you love something, how much effort you put on one thing the world called passion.
There comes a day when you feel nothing you do will ever change your sunken fate. You forget that your proclaimed destructive future is just within your mind. It will change once you go outside that border you created. That invisible border. We have borders and hindrances everyday. It is our mind that seemed to be the first.
You feel unworthy. You feel all shits summed up your life.
Somebody out there will notice you. They'll remember the precious things, the good things inside you. That people might be the ones who never know you.
God will send you these l…

kedekut nak mampos.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
post yg panjang.
Anisah Fact : aku still rasa aku seorang cheapskate aka kedekut.
-----------
Tolong jgn geli dgn statement aku nak buat ni. Aku pun naif jugak masa tu.
Okay, salah satu benda yg buat aku rasa Adam adalah makhluk yg menarik ialah dia ajar aku utk buang sifat kedekut dan berkira. Sekarang ni tak kesah lah sapa pun Adam tu. Kita kutip benda baik je please ok haha. It was hard in the beginning. Really hard.
Aku kedekut tahap taknak share makanan dgn member sendiri. Kedekut tahap kasut dah berlubang tapak pun still pakai lagi. Ada banyak tahap lah. Sapa ingat aku punya kedekut-ness memang tahap sahabat sejati beb. Haha! (ehem, yasmin hahahaha)
Dulu aku rasa nonsense gila bila orang kata kalau kita memberi, kita akan dapat balik lebih byk. Mengarut. Kau ada RM10, kalau kau bg semua mesti la poket kau kosong. Apabenda ntah yg 'dapat lebih byk'.
Stupidos Anisah.
Dlm hati aku tak pernah rasa dan faham apa yg bestnya memberi. Aku personally rasa …

Deactivation.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
post yg panjang berjela. aku dah warn dah ni.
FB facts : - aku tak sangka aku guna FB - manada orang muda guna FB sgt, mostly IG/Twitter - aku dah delete most of the status and pictures (kecuali 2 default pictures)  - its been a month, aku minimize kan update status kecuali "new blog post" - segala status or shares, aku akan delete - sbb post byk sgt pun semak mata, takda untung, tak bagi aku kaya haha

IG Facts : - est. 2012. - the last time aku upload gmbr dkt IG @nesayang was 1 year ago. - i have 3 IG accounts. all serve different purposes. 1st acc, for you guys. 2nd acc, full of instashops. 3rd acc, i gather my inspirations there. - last year aku delete semua gmbr dkt acc 1st, ada 975 gmbr. penat nak mamps -_- - yes, i once shared that acc with my non-existent boyf and made people think that im the luckiest girl with all the fancy presents - i managed to control myself from posting excessive amount of selfies. if you remember. that was hard you kno…

nothing much, just curhat.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Anisah Fact : aku bukan seorang yang penyabar ----------------- 5 tahun, masih sama lagi.
Masih harus jalan kaki, masih harus call taxi, masih harus tebal muka minta orang pick up, masih harus bergantung pada orang lain. Tak, memang tak salah mintak tolong. Tapi aku tak suka, paling tak suka, kena bergantung dkt orang. Apatah lagi nak berharap. Aku tak selesa dan aku tahu segan bila bab minta tolong/pinjam duit (walaupun aku mmg muka tak malu on most things hahaha).
Sebab we all know it hurts so bad at the end of the day.
Other than that, bila bergantung dkt orang, apa aku nak buat selalu terbatas dan aku tak suka keterbatasan yg remeh. Dlm kepala aku, 24 jam sehari, byk benda aku boleh kasi settle dan bila bergantung dkt orang, progress akan jadi slow. Again, aku bukan penyabar.
5 tahun, aku cukup sabar, cukup tebal muka, cukup kental hati.
Orang tak sudi, orang berat hati, orang tarik muka. Aku faham U12 ni bukan nya dekat. Jauh ceruk hulu, siap kena lalu te…

Kewajipan di KLCC.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Harini aku balik Shah Alam, tapi aku singgah KLCC jap. Went there by train from TBS.

1. Melangkah aku masuk Kinokuniya, 
"gotta find myself a simple book. a book to educate my rotten brain"
a book sangat kau ni..... Terbakar RM45.
2. Auntie Anne's pretzel 3. Cake Sense's Egg Tarts 

Going to Kinokuniya is strictly compulsory for me setiap kali pegi sana. The rest I can still tolerate taknak pegi/beli/makan. Setiap book store mmg menarik perhatian ah senang cite. 8 years in Shah Alam, yet the sight of KLCC still excites me every time. Aku pun tak faham kenapa. Budak sekolah dan tourist je patut teruja, aku ni kategori apa ntah. Jenis mudah terhibur kot.
Alahai, senangnya kerja kalau cmtu.
--------------- Thank you for reading!  Have a nice day! ♥

Doa yg cantik.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

Doa yang buat aku termenung pukul 2pagi.  Apabenda ntah yang aku merepek 21 tahun hidup menumpang ni.  Ye doh, menumpang tau tak?
MENUMPANG ATAS MUKA BUMI ALLAH.


Seronok sgt main-main, sampai lupa yg jasad ni menumpang je. Ha ha ha ha, tak kelakar seh nisa. ------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

A day with Dalia & Zapp Brothers!

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
It was just a typical cuti-day that I spent watching GOT after dawn sampai tgh hari, I took a nap and boooooommmm!
*Ashraf Munir's calling
"aku kat melaka ni, hang kat mana?" "kau sembang la, jgn main2" "ya Allah betul lah aku dkt melaka"
Aku ingat dia sembang hahaha
"weh kau dah siap belum? aku dkt Aeon ni?"
oh shit, that's 5 mins from asrama.
"ha ye tgh siap"
Lepastu tu turun bawah, baru aku tau dia tak sembang hahahaha.










When people came to visit me, I always feel appreciated and less mereput here in Melaka and of course it was weird to hang out with this clan because I normally see them in Shah Alam. For a momnet they made me feel like Im in Shah Alam. (acah betul, padahal balik every week, bengong la hai..)

Thanks to, - all (aku tk tau who initiate(s) the idea) sbb ingat Anisah yg makan kuey teow bersepah comot ni, yg jauh di mata dkt di hati hahaha - dalia n nadiem  sbb bg tissue sbb tudung bertomp…

Surat Utk Minah.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

(if you are new here, you might want to read part 1 and part 2 first, click those links) Surprisingly guys, after a year that everything  has ended and kinda resolved.. . . . .  Minah left a comment on my About me section. 




Yeah, I know it's her because I remember precisely 'his' sentence structure. Aku dah taip cukup panjang, tapi aku padam sbb aku rasa pointless tulis panjang2, lencun keyboard dgn air mata.
Do forgive me because what you guys will read is going to be what I felt for that particular 2 years of loving a guy I have never met, of waiting for somebody who never showed up not even once. Now and then, I dont fucking care, either you read, or you leave. 
Your. Damn. Choice.
Now, begin. ----------- Assalamualaikum.

Terima kasih sebab minta maaf. Sekurang-kurangnya aku tahu kau masih lg ada ihsan dan sedar apa kau buat dkt aku tu. Aku tahu, kau tak kan  dtg jumpa aku dpn mata dan minta maaf, its okay. Aku redha dan aku cukup bersyukur bila …

Hair braids.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
The last time I cut my hair was a year ago. Always wanted to have side fringe which I havent had since the last 6 years. Few days ago, I asked Meishu to cut a side fringe for me and it turned out to be cute and I looked young as they say hahaha.

tiba-tiba malam ni aku rasa nak buat braids. kalau mintak dkt Mak skrg ni, aku sure Mak akan jeling tajam. maksudnya dia malas nak layan. biasa lah, princess sorang, karenah mcm2. bestnya kalau ada kakak, sure punya aku kerah dia ikat rambut aku. ni aku nak suruh adik aku braid kan rambut aku pun aku fikir 25 kali -_- ye lah, adik semua lelaki. tapi lelaki ni selalu lain macam sikit. bukan apa, hasil kerja dorg kdg lagi kemas dr perempuan haha. tapi aku tak rasa adik aku rajin nak layan aku skrg ni. 

kalau aku dkt Melaka, mungkin aku dah kerah Meishu lagi sekali haha! aku noob tak reti nak buat sendiri mcm Yasmin selalu buat dkt rambut dia. aku tak faham cane org boleh buat braids dkt rambut sendiri. what the hell powe…

WEEK 1 / SEM 3

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
okay Anisah kembali with her series.
Nak buat cemana, I like to document things. Aku syak nanti aku ada anak, habis jenuh semua benda nak document dlm blog/journal/diary. Ok merepek. How was my 1 st week? Oh sad, takda orang tanya. So aku jawab sendiri lah hahahaha pathetic.
1. Sir Farhi paling sempoi, first class dah ajar ktorg tgk GOT (Game of Thrones) yg aku dah byk kali sgt dgr tapi tak rasa nak tgk and sbb Sir lah aku dan yg lain rasa nak tgk haha I might as well spend my free time watching GOT now. 2. Aku dah agak dah kalau aku pakai lipstick sikit pun mesti ada yg tegur 3. Already dapat small assignments  4. Dreadful nak pegi kelas sbb still rasa cuti, by next week I'll be okay kot 5. I discovered that I have da best view from my bed 6. My best friend is finally someone's girlfriend! It's a happy and sad news. Sad sbb aku dah takda naib presiden single ladies club hahaha 7. Aku ingat sumber inspirasi aku dah grad, dia ada lagi dkt Melaka rup…

For Girls. Finding the one and only.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم again, post ni berjela panjang nk mampos.jgn ckp aku tak warn. read under yr own risk.
Ini utk girls (boys nk join pun boleh) yg : - dah lupa mcm mana nk bercinta - tak pernah bercinta - going through hard times with yr other half - saje nk tau apa aku rasa yg a girl patut fikir elok2 before she becomes somebody's wife
Mungkin points aku cliche but kau mungkin lupa little things yg penting dlm relationship. You are so full of yourself, too self-centered. I list down the characteristics, you improvise. I write down my mistakes and the lessons, you reflect. This is applicable for both lelaki dan perempuan, tapi aku tuju kan specific utk girls. Ini utk nak cari husband please. Boyfriend pun boleh, tapi aku taknak bertanggungjawab haha.
1. Jgn memilih rupa.  Mistake : There was a time I felt like Im not interested with him sbb dia tak handsome. So I reject him. Bodoh. Bangang. Sbb lepastu aku realize he has such a kind heart, kinder than the other guy yg aku ras…

Read.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 



Words and books are my sanctuary.
“Books give delight to the very marrow of one’s bones. They speak to us, consult with us and join with us in a living and intense intimacy.”- Francesco Petrarca -----------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Good bye cuti semester 2.

بسم الله الرحمن الرحيم 
Aku dah selamat sampai Melaka petang tadi. Rabak beb. Tidur pukul 5am, bangun pukul 8am, padahal boleh tidur balik, tapi aku optimize kan masa yg terhad guna unifi yg laju sebelum internet slow dkt Melaka haha. 

I went lepak with Mak Ayah n Fadli at Burger King petang tadi. We talked about so many things. From topic yg deep gila to jokes yg serious lawak gila haha. I enjoyed talking to my family, alhamdulillah.


Aku tak boleh elak takdir satu rumah dgn budak bertujuh ni. Syukur. Walaupun hari ni aku dilabel 'curang' (sbb aku nak duduk rmh lain, bila dorg tanya kenapa, aku ckp aku bosan tgk muka dorang hahaha), tapi sejujurnya aku suka tengok semua orang gather balik mcm sem lepas. Meishu je takda malam ni. Rindu budak bertujuh ni (8 actually, including Bella). Aku takda sisters, so they are my sisters. Aku harap dorang tahu yang aku sayang dorang walaupun aku ada attempt nak 'curang' hahaha. 

Sebenarnya, tak seronok tau tgh blogging sambil whats…

For boys. Finding the one and only.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
obviously post ni berjela panjang nak mampos.jgn complain, aku dh warn awal2.
Post ni utk kau yang rasa mcm few years lagi will settle down with a girl of your dream. Ada few methods dan situasi.
Situasi : 1. Kau belajar lg dan kau rasa it's fine to get married  2. Kau tak rasa it's fine therefore kau nak tunggu ada kerja stabil, rumah, kereta, masters, PhD bagai dulu mereput tak kahwin-kahwin baru kau nak kahwin.
Methods (as accordance to situation above) : 1. kumpul duit sikit, buy a ring, have balls pegi ckp dkt parents kau mintak tolong risik dia, kena reject takpa, kalau kau ikhlas, Allah tolong. Ikhlas kan hati tu betul-betul. Kahwin sbb agama or sbb apa? 
Aku ada senior. Suami 21, Isteri 22. They got married masa last cuti sem (feb 2015), Now, wife dia dah bersalin, pre mature baby tak silap aku, but everything went well. They lived separately dkt Melaka. Isteri duduk luar, suami duduk kolej. tp aku selalu nmpk suami dia tapau makanan and head to ar…