Posts

Showing posts from October, 2015

Oktober : Kena Gigit Charlie.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم Some images you're about to view are disturbing. View under your own risk.
All these happened 2 days after my last posts, dinner IBUC 2015.


Oct 24, 2015, Sabtu. I woke up at 3am++, terrible feeling on my face, intense irritation around my right cheek. I took a nap and lepas bangun, mata kiri aku bengkak mcm kena ketumbit tu. Pipi, hidung bawah mulut and leher mula nampak redness. Aduh aku kata, apesal pulak muka aku ni. Lepas asar aku jalan kaki pegi Klinik 1Malaysia dkt UTC, jumpa MA (Medical Assistant). He said aku ada allergy daging. Syabas Nisa. Selama ni tgk org lain, skrg turn kau merasa. Pedih, gatal. I was terribly in pain.
Oct 25, 2015. Ahad. I woke up in the morning and perasan ada kuning stuffs dkt hidung belah kanan. Oh man, is that nanah? There were lotssss of them. Aku ingat residue krim semalam. I was wrong. The pain gets more intense. Allah je tahu. Menangis randomly tu benda biasa hahaha sebab pedih sangat, aku tak boleh. Bengkak mata got w…

Gatsby Le Magnifique Dinner 2015.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
aka Dinner IBUC.
Dah setahun rupanya since the last time I overdo my brows time dinner semester 1 hahahaha. Damn I learned it the hard way. Now dah semester 3, masih lagi pegi dinner. Taknak pegi at first, tapi sebab aku kan sahabat yang baik lagi supportive, mengenangkan muka Ika, Hajar dan Azfa (housemates aku selama 3 sem berturut-turut, dorang ni jugak lah MT IBUC, bosan aku tgk muka engkorang lah!! hahaha), jadi aku memutuskan utk pegi dinner demi menyapot bebudak ni. Mesti dorang nangis kalau aku tak pergi. Uhuk uhuk uhuk!! hahahaha
IBUC = International Business Unity Club aka persatuan course aku lah kiranya.
Venue : Equatorial Hotel, Melaka. Rating makanan : 5 out of 10. Biasa je, Holiday Inn gak da bombbbbb!












OOTD @ Dinner IBUC 2015.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
oktober adalah bulan paling sengkek, maka aku tak sempat nak beli clutch, tolong maafkan sling bag tu hahaha.Jubah : Jakel Shah AlamShawl : PKNS Shah AlamSling Bag : beli dkt KoreaKasut : eh tu kasut aku pegi kelas je, Vincci!Bunga : Ika beli hahaha aku amek jd propMake up : yes aku make up, light je, tak heavy, all on my own.Cara aku lilit shawl ni lebih kurang mcm video aku dkt Youtube, cuma lain sikiiiiiiit je. Kau kena faham, dlm seni melilit tudung ni, lain material kain, lain hasilnya. Ye, semua benda is seni.I chose this neon yellow shawl to balance out the neon yellow patch at the bottom part of this jubah. Ah, aku suka kuning lah senang cite. Aku tak tahu apesal tetiba ada siri OOTD Anisah pulak dekat blog ni. Apa kejadah tah. Layan je lah budak ni sementara mood dia camni.




cantik kan kuning? I looove warna kuninggg! ^.^ -----------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Yuna Live in Malaysia 2015.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Venue : Plenary Hall KLCC.
Thanks Assif Shahman for helping us to buy the tickets!I went there with Yasmin and Nas, my buddies and classmates time dkt matriks.It was a sold out concert, so lively, you should be there too guys!!Noh Hujan mmg power. All 3 songs he sang [Angin Kencang, Sang Penikam, Bunga di Telinga] were soooooooooo slay!!Yuna sang Dan Sebenarnya, Lelaki, Material, Lautan, Light & Camera, Mountains, All I Do (new song to be release next feb, we were the first to listen!!!), Rescue, I Want You Back, Terukir di Bintang, Come Back, Escape, Falling, Decorate.Bila Yuna kata "this is going to be the last song for tonight..", semua orang were like "NOOOOOO", she went off stage, people were like "WE WANT MORE! WE WANT MORE", pastu dia muncul balik atas stage and said "you, ALL of you, come here near stage!!". Ramai gila serbu stage and she started singing I Wanna Go , so beautifully.Aku tak bawak spec. Hampeh b…

OOTD at Yuna Live in MY

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
OOTD [outfit of the day]/ WIWT [what I wear today] are not my thing.But a little dressing up fancies me sometimes.Aku tak reti fake a pose, will ended up gelak.Post ni utk Syahirah Amri sebab dia nak tgk OOTD aku.Aku cuma pakai mascara and lipstick, nothing more.Cardigan : Psychedelic Store Seksyen 7 Shah Alam.Seluar : Marks & Spencer short slim cut [yes, aku suka cutting yg short, tak suka seluar kotor bawah]Sleeveless inner , tudung, handsocks : PKNS Shah Alam [kot, lupa ah]Bag : Vincci.Kasut : Everlast.

















Kalau kau expect aku pose cantik-cantik, mcm dalam The Sartorialist, kau silap tempat dan orang hahaha. Aku yakin bidang peragawati dan model bukan bidang aku. Terus kena reject. Tak tahu ah kenapa, memang tak jadi elok mcm typical ootd dkt IG [