Posts

Showing posts from November, 2015

C to Your C.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Post yg panjang.

Aku memang orang paling terakhir sekali yang layak bagi advice sebab obviously we are all accountable for our own opinions. Tapi in this matter, aku rasa cm aku ada satu opinion.

Confess to your crush.

Opinion aku adalah kalau aku suka somebody, aku akan cakap dkt dia. Aku kena cakap. Kalau tak aku tak boleh duduk diam hahaha. I took a slow and steady process now to find The Guy. Hahahaha.
Aku dah sampai that point yang mana Im not afraid of rejection nor am I eager to keep searching for another 'somebody' after being rejected.
dan aku rasa, menyampaikan isi hati aku pada lelaki yang aku salute, hormat, adore and secretly sayang ni adalah satu benda yang aku kena buat walaupun sekali je and yang sekali tu pun dia reject. (mmg bangang sapa reject aku kan? i know *flips tudung* HAHAHAHA)
Sebab apa kawan-kawan, kena reject is not the end of the world. Aku pernah kena reject, long time ago. Not afraid about that. Of course I was devastated …

Social Sites.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Hi. I signed up for Twitter last month. Cari lah. Hahahaha. But you gotta hit the follow button under your own risk. It's really hard for me to blog about this but I knew it, eventually, some of you will find out my 'secret' social sites. Haritu dah kantoi Instagram lepastu asap aku delete. lol. tah pape kan. Instagram later lah. I really enjoy the long hiatus though.
It's been one year ++ since my last tweet and pfffttt gotta admit this, for someone who prefers words over numbers, Twitter is fun indeed. Esp when it comes to jokes, puns and latest news. Kalau takdak Twitter, mungkin 2 hari lepas Paris kena attack tu baru aku tahu hahahaha.
I have 3 type of friends on social sites : - jenis bising aku tak update - jenis bising aku selalu update - semua yg di atas [ini yg paling sakai sekali aku tk paham ko nak apa hahahaha]

Yesterday I told a friend why I kept it a secret (the twitter acc) : - I spam a lot doh (kesian awak kalau awak follow saya…

A Day With MinChaRaTin.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Boat Noodle DPulze Cyberjaya - Karaoke & Bowling Alamanda - Mamak dekat Bangi - Puchong - Shah Alam.
I have groups of all girls-buddies and today is the day that I spent with this group named MinChaRaTin -Yasmin, Necha, Edora, Fatin. Bebudak ni buddies time dekat matrikulasi dulu. Classmates 2 tahun, memang clingy lah, dah mcm adik-beradik. Aku opkos paling bongsu dan comel. HAHAHA k abaikan.
Tema was hitam dan aku takda choice lain selain pakai jubah yang dah terlalu selalu teramat sangat kerap pakai ni. Heh! Bosan tapi jubah ni lah paling senang kalau nak solat. Fav!
Thanks Abang Fatin for driving us everywhere Thanks Edora datang all the way from Perak Thanks Yasmin sebab belanja java chipssssss  Thanks Nesa sebab makan byk buat org tunggu. eh. bye. hahahaha.










I really love boat noodle, too much that I ate 12 bowls today! That's why my cheeks are so chubby that Edora called me Pau. [ye, aku makan byk, gemuk dkt pipi dulu]  Here's a time lapse vid…

Stayed Outside.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Setiap hari dan makin hari, aku rasa aku caught up dgn worldly things more. The more I asked to be detached, the more I am drawn near it. The more good things I asked, the more mishaps happened. The more I ponder upon how death is anytime soon, the more monstrous I became.
They said I looked cheerful but I believe we all have our own fragile spot. That is what makes us human. Dont be afraid to appear fragile, but be afraid when you constantly in denial of your own frailness. Nothing solved with denial. 
Mungkin Tuhan cuba nak cakap dekat aku yang my ultimate dependency and reliance is Him, tapi aku masih lagi kejar benda yang tak perlu, uncertain dan berpendirian sombong. Eventually, aku sendiri lost.

at 2am++ today I was staying outside with my cats, when things got fudged up, I thought about everything, too deep that I weep. Poor cats have to behold such scenery. When the first teardrop rolled down my cheek as I was grasping help from The Almighty through pr…

An Apple.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
(if you're a fan of Apple products. if not, abai kan post ni)
February 2014, aku pernah hilang 4s sebab kena curi dgn perempuan india yg pretend to be my customer dkt kedai XXXXX lepastu dia 'culik' aku masuk Giant and curi phone aku. Since that, I have been using Lenovo/Samsung, atas belas ikhsan Mak Ayah yg baik hati. Kalau tak memang aku tak tahu cane nak adapt dgn life after that incident haha. Siapa pernah hilang iPhone will know howwww. doesssss. it. feeeeeeelllll -___-
November 11, 2015  (kelmarin), Got myself an iPod Touch 6th Generation *nangis terharu* !!!! 16 GB - RM779 Currently running iOS 8.4 (taknak update iOS 9, jgn hasut aku pls, bye)
A good deal for me. Why? 1. Aku bukan jenis call orang, so it doesnt matter pun iPod tak leh make calls. 2. Specs dia 90% mcm iPhone 6, with the price of half an iphone 5/5s. Boleh Google sendiri k. Test geekbench pun 95% as good as iPhone 6. Kau tak leh ah expect dia 100% as good, but for that price?…

Yellow Room Part 2!

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 










5 tahun since the last time aku dgn Syakirah cat bilik ni, tu pun aku tak cat habis dekat edges. 5 years of procrastination. Im the mother procrastination haha. This time I had to do it alone, sedih beb. Hi Syakirah! haha :p
This room is not gonna be all yellow, Mak suggest buat yellow-white. Aku terpaksa setuju sebab serious beb, kuning ni bukan light punya beb. Real royal yellow. Dah mcm neon yellow pun ada dah aku tgk. Haih bazir je beli 5liter -_- sapa nak beli cat yg berbaki ni? hahahaha sure takda. 
Aku masih fikir cane nk gantung world map tu. Ish. Double tape tak working doh. 
Anyway, part 3 akan bersambung masa cuti sem. Aku penat. Hahaha. And, cat putih dah habis buat prime dinding haritu. Punya la tebal aku coat. Prime-coat, sama lah konsepnya.
Part 3, to be continued..


I had an emotional moment when I saw my room was no longer pink. 5 years have passed, these walls were the sole witness of every tantrum and tears of this girl named Anisah guys. Hav…

Syida 21st @ Bangsar!

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Her birthday was last month (6/10) but I wasnt around so amek kau sebulan postpone. Aku sure mesti Syida sumpah seranah kitaorang haha. Sorryyyy, my bad! 
Location 1 : Mikey's Original New York Pizza, 17, Jalan Telawi 2, Bangsar (depan Alexis)














Kalau kau dtg ramai around 5-5 people, boleh order yang 18" punya. Syida dgr yg tu boleh order 4 different type of pizzas. Sumpah besar gila beb 18". Try tgk dkt IG dorang ni. Kena makan cepat btw, sbb agak liat roti dia bila dh sejuk. But the waffle fri