Posts

Showing posts from February, 2016

Di hari Pendaftaran AYAM.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
POST YG PANJANG.
Okay, aku tengah serabut. Perasaan aku sekarang ni mcm berselirat gila. Semester 4 ni aku tak dapat kolej, so aku kena cari rumah sewa. So aku decide nak duduk Apartment Yayasan Melaka, known as AYAM. Yes it is people, chickennnn hahaha. Nama je apartment, aku rasa kena tulis flat yayasan melaka kot, tak rupa apartment. Sedih aku. Bayar per semester (5 bulan) RM835 okay. Mahal nak menangis.
Dah plan dgn Ika and Fara nak sampai Melaka by 12pm, tapi takdir, aku bgn lambaaaaaat sbb tidur at 5am settlekan jailbreak iPod. So aku sampai Melaka time azan zuhur, dah pesan dekat dorang daftar lah dulu, jangan tunggu aku. Kesian family dorang nanti. So, dari pagi tu masa otw ke Melaka, mood aku dah ke laut. Tapi aku cuba dgn segala daya utk tak moody. Fail sikit la, tapi aku paksa gak mood tu jgn hancur sgt. This should be a good day! (so I thought, pfffttt)
Alhamdulillah, aku bersyukur sebab Puan yang dkt kaunter tu polite sangat. Aku suka betul aunty-a…

Watching Malay Cliche Dramas.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Starter Pack : - both parties anak orang kaya, dato', tan sri and whatnot - arrange marriage shits ah kau list lah sendiri, benda nya sama je. haha.
Aku tengok ke drama melayu? Tengok beb. Terjebak jugak. Sebab member-member asyik sembang depan aku pasal drama-drama ni. Aku jadi serabut sbb tak tahu jalan cerita. Mental gak. Mcm Game of Thrones. Sir Farhi boleh sembang cerita tu dalam kelas dgn Reen n Yana. Fed up aku asyik dgr "Lannister" tapi tak faham, wth aku punya curiousity memuncak betul. Curiosity ni tak boleh biar, kena feed dia, baru otak aku boleh relax haha.
Tapi tak semua drama melayu aku layan mcm bebudak ni. Syurga Nur aku layan sebab depa duk insist kata I looked like Janna Nick. Kepala dongga dia. Janna hidung mancung kot hahahaha. Isteri VS Tunang, aku layan sbb Scha --ultimate idol and Mak Usu once said Scha reminded her of me.

Tajuk and jalan cerita mmg nonsense la, tapi dalam hidup ni kau kena ada kebolehan utk tgk benda posi…

Tak Dapat Kolej.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

I didn’t sleep last night. I was wide awake watching Grey’s Anatomy, then I read GoT, as always. I guess at this time, I truly had a mental breakdown. Or at least, I created one. It’s not really a big mess actually. Those two (GA & GoT) seemed to be my instant escapism.
So what happened?
UiTM release-kan result kolej semalam. I didn’t get in. The other 7 girls too. So we had to find a place to rent by this week sebab next Isnin dah start lecture.  Today dah selasa. By weekend kena balik Melaka. Hello! Nak dpt deal tu makan masa jugak. Haihh.
The tweets were meant for people who were in charge of handling the amount of new intake students from student affairs department and to inform the college asap. The penerapan diploma result came out early feb, which means the amount of student is noted as early as that. Allocating the students who get into kolej shouldnt take long. Our campus most probably took less than 500 students. It’s a small campus though. My batch…

365 days ago

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
warning : post yg panjang. aku nak ckp pasal love life. judgemental freaks, post ni bukan utk minda seperti awak.

"org kata cinta tu adalah orang yg sama tapi kau fall in love byk kali dkt dia. despite years passed by, things you both went thru. tapi ingat, cinta tak semestinya memiliki. so, be redha and know when to walk away."
---------
Haritu kan Valentine's Day, juga menandakan bahawa aku dah setahun single. Aku sebenarnya tak faham kenapa nak kena tulis benda ni, tapi aku rasa ada beberapa points dia. Aku harap takda orang baca sebab bila ada orang baca, post ni boleh jadi sumber membahan aku balik dan kebiasaannya post yg panjang rare sekali orang berminat, so aku cuba panjangkan, biar penat kau baca lepastu kau giveup nak habiskan dan aku boleh teruskan merepek dgn lega. Muahahaha!

A year ago, I broke up with my last ex, J. I said to him I cant bear the commitment. Kau tau lah kan, bila ada partner ni kau kena text dia daily if not every se…

for D2M2T1

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
4 years ago (wtf dah 4 tahun ke?) I got into Kolej Matrikulasi Selangor sbb tak dapat UPU. I remember the first day I registered though. I was with Aimi Daros (Hi Aimi! If you're reading this, I wanna say that I miss youuuu!), Ayah took a picture of me with Aimi while we were queuing. I was nervous, dont know what to expect. 
Dreadful jugak dapat program dua tahun (PDT), tapi redha is the best way to resort. 
The first year I was in KMS, I consider myself anti-social. Im always with my phone. Aku tak lepak lepas kelas. Either aku tidur, internet, gym or run. Kebanyakan masa habis dekat roommates aku -Shue, Zira and Shaveena. Aku sayang dorang bertiga ni. Kawan dgn dorang je pun takpa. 
Anyway, D2M2T1 (read : 221/two two one) adalah nama kelas aku sepanjang 2 tahun aku dekat KMS. I was pretty much stuck with these crazy bimbos. Aku modul 2, sains fizikal, takda biology, so modul aku lah paling ramai lelaki and 221 boys lg ramai dr girls. 
The thing is, aku tak pe…