Posts

Showing posts from May, 2016

FLORIA PUTRAJAYA 2016!

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
So, recently Ayah bought 50mm f1.8 Canon lens which happened to be on top of the my dream lens (other than the expensive 35mm -_-). I was clearly too happy to test the lens, so timing pun cantik dgn FLORIA ni, aku pun test lah sikit. Aku rasa best view guna PC/Laptop kot supaya gambaq tak distorted. Pastu semua gambaq ni aku malas nak edit haha, lantak lah ltk watermark je.
Anwyay, FLORIA ni dekat Putrajaya eventnya. Boleh tahan best lah. Cuci mata tenang kan hati. Entrance RM7.50, Magical Garden (yg tak best langsung) RM10.50.
(All pictures taken using Canon 700d and 50mm f18 lens)















Work, a form of escapism.

Image
Haritu member aku kata camni dkt aku,
"kau ni bukan boleh percaya, ada masalah duk diam je simpan sorang"
statement dia buat aku fikir...
"aku ada masalah ke?"
hahahahaha jadi bongok tiba-tiba.

Ada. Aku manusia biasa. Aku ada masalah dlm hidup, tapi kebanyakan nya benda aku tak boleh solve dah. Benda yang sampai satu tahap aku terpaksa be like pegi mampos apa nak jadi, pegi mampos. Byk benda-benda yang buat aku sedih, some of them benda yg sama since years ago, maybe months ago. Benda yg diluar kawalan aku.

Ubat yg aku ada cuma nangis dan doa. 

Ada masa yg aku rasa tak adil semua tu jadi dkt aku, aku tk peduli Tuhan tu dengar ke tidak, aku nak nangis sampai penat tertidur dan bangun esok lupa asbab aku menangis malam tersebut. Semua sebab sebuah harapan tu penat. Husnuzon tu penat. Positive tu penat.

Memang ada masa aku rasa semua yg baik tu penat, aku rasa nak men-syaiton sekejap. Hahahaha. Tapi persoalannya, sampai bila?

Jadi aku beralih arah ke benda lain utk a…

ALL I DO.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Last October, Yasmin, Nas and I went to Yuna Live in KL at Plenary Hall, KLCC. Today, I listened to All I Do for the first time from her album (nak dengar dkt Melaka tak leh, internet slow nak mamps). The first time she sang the song was during that concert. It was such a memory. Good memory.
All I Do is soooo beautiful to me, personally.

Aku confused nak beli ke tidak CHAPTERS ni sebab dekat Spotify semua boleh dengar je lagu dia. Eh entah lah. Apabenda tah mood aku tetiba nak beli. Ni mesti sebab All I Do masa dkt concert tu. 

Fuhh, decision...decision.. -----------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Bertunang!

بسم الله الرحمن الرحيم 
Jengggjengggjenggg!! 
Harini Mak Ayah datang Melaka amek aku. Seronok betul dapat jumpa dorang. Ayah's first remark was "gemok". Hahahaha. Takpa, boleh kurus. Anyway, cuti dah mula. Seminggu beb! Lapang hati aku. Melihat drpd keadaan bilik yg di tinggalkan selama sebulan ni, banyak kerja aku on weekend. Adik lelaki semua "paling" membantu lah bab housekeeping ni kan. Paling sekali.
Nanti aku ada anak, semua aku sama rata kan. Semua kena masak, basuh baju, mop lantai, cuci toilet, tukar tayar. Semua rasa, semua sama pandai. Biar tak tebal muka aku bila nak jumpa besan nanti. Eh tetiba macam terlepas geram kejap.
Okay, bertunang.
Siapa yang bertunang ni? Hehehehe.
Cuba teka......
Tadaaaaaaaaa!!!

NOT ME HAHAHAHAHA.
True though. Mak bagitahu aku, yg Muti'ah my cousin nak bertunang harini. She's 22 too. Crazy eh this people. So brave. Aku masih mindfuck lagi dgn org yang kahwin umur bawah 25 ni. Tapi tu ah, kau nak bercinta lama-lama …

Blog Yang Bersawang.

بسم الله الرحمن الرحيم 
Tudiaaaaaaaaaa! Aku rasa-rasa lah, mesti ada antara korang yang duk ulang alik bukak blog ni tapi harom takdak update langsung. Aku rasa je, jangan lah kecam. Hahahaha. Tapi kalau betul lah ada, OMG you guys must've loved me too much kan??? Hahahaha.
Terima kasih buat korang yg sering kali bukak blog ni.
Aku ni bukan takdak benda nak di-blog kan. Ada tu ada, masa pun ada, tapi kerajinan dan mood. Mood ni penting utk aku. Dia mcm jiwa lah. Aku tak reti nak buat benda tu kalau jiwa tak datang lagi. Aku tak rasa happy. Gittewwww. 
Assume lah aku dah start cuti seminggu sempena Hari Gawai. UiTM ni kan pemurah cuti, lepastu tak suka bagi cuti semester awal dekat kami semua. Heh! Semester ni aku paling jarang balik. 
Sekarang ni kan dah week 12. Final exam mula week 15. Kau nampak lah dia punya gila tu macam mana kan? Ada less than a month lagi. Aku masih lost byk subjects lagi. Nota tak siap lagi oi. Past year tak sentuh lagi. hotak diaa. Sebab tu lah mood blog…

Lagi Sekali.

بسم الله الرحمن الرحيم 
Malam kelmarin aku tidur dalam nangis, ala senang cite tertidur masa nangis hahaha. Aku terasa bersalah dengan sesuatu that I keep on chanting "im sorry" while listening to Photograph. But I had a good deep sleep. Woke up at 2pm weh. Gila tak good en.
Aku pun tak tahu perlu ke aku lalui semua ni lagi sekali. Berbaloi ke aku multitask ni sebab secara jujurnya multitask mcm ni sucks teruk. Aku tak pandai lagi nak kemudi diri dan hati. Aku kurang sabar dan tak pandai mengawal rindu yang akhirnya jadi sakit memakan diri sendiri. Ini bukan kali pertama, ini dah berkali-kali. Aku pun dah naik penat, malas nak cuba. Tapi kali ni mcm perlu ke-serius-an sikit sebab aku pun bukan makin muda, main-main sangat pun tak boleh dlm benda ni. Zaman test and try dah tamat, tapi tu lah, risau kalau di akhirnya nanti semua ni sia-sia, terputus di tengah jalan. Sendu.
Blerghhh. Bodoh benda ni, sekarang jugak dia nak test aku.
Life is about to be nerve-wrecking after this…

Tidur.

Image
Semalam aku tak boleh tidur. Lepas subuh td baru aku dpt lelap. Barai. Dah la semalam futsal smpai pkl 12am lebih. Penat gila. Harini mcm zombie aku pegi kelas and latihan netball. 

Skrg ni hidup aku tgh tunggang langgang. Tidur tah ke mana, assignments tenggelam timbul. Rehat tak cukup. Aduhai. 

Cepat lah habis SAP (Sukan Antara Program), aku penat jugak sbnrnya asyik training. Nmpk sgt badan dh tua, penat. 


Semoga semuanya berjalan lancar. Aaminn.

Ada Apa Dgn Cinta 2.

Image
Mengandungi sedikit spoilers ye. Jgn ckp aku tk warn.

Rindu korang!

Smlm aku pergi tgk AADC 2 sorang. Rasa nya mcm first time aku gi tgk movie sorang. Alhamdulillah tercapai hajat aku. Ntah kenapa aku rasa mcm nak menjiwai cerita ni sendirian. Biar rasa.



Anyway, - Rangga dgn Karmen punya OOTD mmg aku adore lah. Smart. - Cinta masih cantik mcm dulu, cuma peha dah besar hahahaha - Milly sangat kelakar - Cinematografi dia mmg baik ah, aku rasa dia shoot guna DSLR. AADC2 buat aku rasa nak pergi New York just for the sake of good pictures and footage. Haih. Lagi2 scene Rangga dkt Brooklyn Bridge tu (i think so, hentam je ni). Sunset tu nice gila tone dia. Aduh geram aku. Kalau ada kesayangan hati ni, aku heret jd model, biar jd Rangga sekejap hahahaha. - quotes and poems dlm AADC2 tk pernah menghampakan - aku pelik kenapa dorg cut scene dorang bercium - aku rasa aku patut beli large size popcorn lain kali sbb damn it, I love caramel popcorns - aku suka scene Rangga n Cinta berlari dalam hutan nak kej…