Posts

Showing posts from June, 2016

Love.

If I were given 1 minute to ever meet my future partner, I'd spend that 1 minute with moist eyes and I'd say...
"I waited this long and been through so much just to see who you finally are...to finally feel like Im home..i dont want to know what kind of  monsters the both of us would be in future, but within this 1 minute, i know for sure, you are home to me..."
and fuck yeah, i'd cry buckets in front of him, idc. ------ aku tahu, aku pandai berkata-kata hahahaha kk gerak lu.

Cerita Ramadhan Day 22.

بسم الله الرحمن الرحيم 
Ok aku tahu, aku tahu. Lama aku tak update. Aku tengah exam. Baru settle paper yang menakutkan --International Economics. Pasal birthday aku pun aku tak sempat nak update. Bukan takda masa, tapi masa tu aku guna untuk rehat dan konon-konon study. Ok boleh la, study sikit. Hahaha.
Sebelum raya ni aku ada satu lagi paper yang killer, yang aku harap sangat lulus. Lepas hbs paper tu baru aku balik Shah Alam.
I dont feel like going anywhere actually. I dont wanna be in Melaka nor Shah Alam. Maybe I need to be in Johor, with some people who barely know me.
Anyway, aku ada lagi 5 paper lagi beb. Wish me luck! Jaga diri semua! :)

--------------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Cerita Ramadhan Day 13.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Do you guys know that I have been a the type of person yg keep up a diary since I was 8? I dont know who inspired me, but it just happened back in 2002 haha. Sebab aku memang alat tulis, kertas dan membebel oriented, maybe that's why. Sisi expressive aku di situ. 
Dari sebatang pen atau pensil, ke atas sehelai kertas.
Only during the time aku dekat matriks aku mula suka journaling. Diary ni lebih personal lah. Journal ni semua benda ada. like daily activities and whatnot. Aku sendiri tak sedar aku ter-journal masa dekat matriks tu. Dah degree baru aku tahu.
Tapi journal matriks aku dah buang sebab...k bye.
...and do you guys know bahawa aku adalah seorang alat-tulis freak? Aku ada dua pencil case. Satu for daily usage, bawak dlm bag pegi kelas. Dua, inventory. Hahaha. Yg kedua ni besar 15inch, penuh segala alat tulis. I still have few alat tulis since form 1 dulu beb.
And this year I discovered a new fav stationary store dekat Jaya One. Since Ive been doin…

Day 11 Ramadhan.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Utk blog setiap hari sebenarnya adalah perkara yg agak impossible bila life aku memang takda benda menarik sejak dua menjak ni. Dah nak exam, jadi cycle nya sama. Pegi kelas, balik tidur, tidur dan tidur berserta study secara terpaksa haha.

Aku dalam proses menghabiskan buku ni. Diary of Anne Frank was the book I read before this one but it was not strong enough to push me reading it sampai habis. Me Before You ni sebab comel kan, Daenerys dgn Sam Claflin pulak tu, so curiousity aku memuncak nak tahu apa beza movie dgn novel. 
Probably the first movie yg aku baca dulu novelnya (sampai habis) baru aku gi tengok dkt cinema.  Buku ni jelah terapi aku di minggu terakhir yg bosan dan penuh test serta sesi study secara terpaksa. Membaca memang sentiasa akan jd escapism paling padu, murah dan tak penat, tapi ngantuk sikit. Haha.

Anyway, I'll be heading back to Shah Alam this Friday until God knows when. Aku pun tk tau apa function aku balik haha, nak usha baju da…

Cerita Ramadhan Day 7

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Tudiaaa, aku skip berapa hari dah. Sebab takda benda menarik nak cerita.

Anyway, Aku dah masuk minggu ke 14, which means this would be the last week. Biasa lah mingu yang terakhir selalu nya akan busy dgn tests, presentations, submissions. Hari Selasa dan Jumaat adalah hari yg serabut utk aku sebab aku ada dua test each day. Aku harap aku boleh kawal tahap serabut ni hahahaha.
Exam mula sehari selepas birthday aku, 24 June.
Harini aku cuma hidup selama 7 jam hahahaha selebihnya aku tidur. Aku tak faham kenapa bila lagi byk kerja atau benda nk kena study, lagi senang aku tidur. Pantang letak kepala, terus hanyut.


At this point, I only want two things : 1. to pass all papers so I dont have to repeat any of em 2. to end this semester
----------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Cerita Ramadhan Day 5.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Bila masuk bulan June, aku suka mengada remind orang birthday aku sebab semua orang makin tua, nyanyuk dan lupa diri, so dorang (read:korang hahahahahah) perlu daily reminder dari aku hahahahaha tu aku punya konsep, sebab aku sedih kalau orang lupa birthday aku.  Birthday aku 23 June 1994 ye.
10 hari lagi.
So, harini ceritanya aku ternampak gelang Suzie (budak kelas aku, taukeh nasi kerabu sedap!) cantik pulak dia pakai. Aku rasa mcm gelang baru, so aku menyakat dia. Lepastu dia terus bagi sebagai advanced birthday present. Tiba-tiba aku lupa aku ada remind dia ke birthday aku hahahaha. Happynya aku mashaAllahhhhh hahahaha. 
Simple je gelangnya, aku suka sangat gelang ni waktu aku tgk Suzie pakai. You see, rezeki Allah nak bagi tu mmg unexpected kan! Aku terdetik dalam hati je, few minutes lepastu gelang tu jadi hadiah utk aku, Suzie siap pakaikan lagi. Aduh terharu nak nangis anicah :'D
Aduh pasal gelang pun nak blog. Bukan camtu geng, ni lebih dari gelan…

Cerita Ramadhan Day 4.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 

You know, orang perempuan ni ada dua jenis : 1. suka pakai baju kurung 2. tak suka pakai baju kurung
Aku nombor dua, used to be nombor satu. Sebab dekat matriks dua tahun aku pakai baju kurung everyday, aku jadi bosan hahahaha. So today was a day yang aku in the mood nak pakai baju kurung cotton tapi sneakers je ada, flat shoes aku tinggal dkt rmh.
Harini aku shooting video utk subject Negotiation dgn Redha Angels.

Anyway, aku tengah addicted teruk dgn Yuna ft Jhene Aiko - Used to Love You. Pegi dgr Yuna rap sikit, nice gak. Okay dah bye.

Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Cerita Ramadhan Day 3.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 


I actually spent the whole day sleeping, didnt go to class today because I had serious period pain. Anyway, I have a new favourite which is this picture of muesli. Aku rasa benda ni kalau makan dgn yoghurt ke susu mesti syok gila!!
Takda cerita sangat harini, aku tak keluar bilik. K bye.
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Cerita Ramadhan Day 2.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم  Aku semakin reti makan nasi kerabu. Semalam dapat makan nasi kerabu daging panggang, beli dkt bazar depan MC. Tapi tu lah, aku orang Johor, bila buka mesti nak cari Nasi Ambeng, tapi takdak.
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Cerita Ramadhan Day 1. (Hajar's Vintage Kancil)

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
Bottom line yang aku nak highlight kan sgt dkt sini, kau baca post aku yg sebelum ni? aku ckp psl rezeki, aku kata aku tgh cuba redha dgn benda yg bukan rezeki aku sbb akan ada rezeki lain yg dtg? Baca ke tidak woi??? 
ha, kancil dan perjalanan ke Melaka bersama Hajar harini lah rezeki yg Allah bg lepas aku cuba utk redha dgn apa yg jadi semalam.
Allah Maha Besar dan Maha Penyayang.
Semoga kita semua tak pernah berhenti menyedari sifat dan keagungan Allah, bukan hanya pada ketika rezeki diturunkan, tapi jugak time susah dan diuji.
ok cerita dekat bawah...
----------- Harini adalah hari yang excited utk aku! Sebab Hajar (kepak kanan aku dekat Melaka) decide utk bawak kereta to Melaka, so aku (seperti biasa) peneman setia semuaaaaaaaaaaa orang (termasuk kau yg baca ni, aku tahu aku pernah teman any one of you hahaha) termasuk lah Hajar ni.
Cite pasal kereta ni, aku besarkan sikit skop nya. Mode of transportation lah kiranya. Aku ni dari zaman sekolah mmg kerjany…

Cerita Ramadhan Day 1.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
So, sebab kan aku lama tak update secara regular, aku telah decide utk buat 30-days ramadhan stories challenge utk diri aku. Walaupun ceritanya sedikit dan entah pape, aku update gak dekat blog ni, supaya tak terbazir tenaga jari kau taip url blog aku ni dkt browser. Hehe!
Alhamdulillah, Allah masih pinjam kan nyawa lagi this year utk aku merasa first day ramadhan. Ini kira rezeki tau. Rezeki bukan duit je. Sebuah peluang atau kesempatan jugak dikira sebagai rezeki, if you choose to train your brain to digest it that way.
Cerita pasal rezeki.
Harini mengajar aku, walau macam mana sekali pun kau usaha, macam mana dekaaaaaat teramat paling sekali pun kau dengan rezeki atau peluang tu, kalau Allah tak izin kan, bukan timing nya, benda tu memang tak kan pernah, walau sekali sesaat mahupun sedetik jadi milik kau. TIDAK AKAN JADI MILIK KAU YE. AKU ULANG, TIDAK AKAN.



Before ni aku rasa mcm cliche je benda ni, semua orang tahu. Kau tahu, aku tahu. Tapi rasa tu, wahai …

Pangkor Island 2016.

Image
بسم الله الرحمن الرحيم 
3 hari dekat Pulau Pangkor, tanpa peduli phone, tanpa angkat call, reply whatsapp. Pangkor ni kalau takda island hopping tu memang pulau yang bosan. Tak boleh beat Langkawi. So, here are pictures that made Pulau Pangkor lebih colourful utk aku, personally :)







I love you guys! Till next time!
----------------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥