Posts

Showing posts from July, 2016

Been running away.

(sbb aku pikir aku retis, aku taip lah post ni muahahahahaha lantak der lantakkk)

Okay okay, aku admit, aku tk merancang nak pegi sesiapa punya open house raya tahun ni dan agak pelik bila aku tak join semua sesi bergambar padahal aku ada je dkt SA. Sekarang cuti semester pun aku jarang sgt lepak kalau nak dibanding dulu. Reasons being are :

- malas socialize.
bila socialize ni kgkdg kena bukak small talks. haaaaa benda ni yg aku dah tk berapa reti dan minat.

- jimat duit.
bulan November aku terpaksa pegi Beijing, jadi duit harus semakin di catu sebab bapak aku apparently tak cop duit.

- aku tknk susahkan org amek/hntr aku.
routine sebegini aku patut kurangkan. bukan apa, aku segan, asyik menumpang. ye lah, kita tk tau dlm byk2 yg menumpangkan tu mana yg berat hati sbnrnya. segan lah aku haishhhh. dah tua2 ni, ukur baju di bahu sendiri. takpe lah, aku duk rumah.

- gemuk.
org suka ckp aku gemuk padahal aku tk rasa aku gemuk pun, jd aku tknk terguris hati. hahahahahahaha hawau betul al…

Nak menulis tapi malas.

makin teruk pulak aku rasa prestasi aku update blog ni, tapi masih ada yang tabah bukak blog ni every day. mekacehhh ye sayangs!

Aku pun tak tahu nak update apa dah. Kalau ada boyfriend, penuh dah kot ayat syahdu dlm blog ni utk dia. Hahhahaha.

Malam ni tetiba aku rasa mcm aku perlu manfaatkan cuti sem yang aku relax sangat ni dengan mula utk draft buku pertama aku atau short stories atau whatever dan kemudian hantar dkt publisher mcm Buku Fixi or Lejen Press ke entah siapa" lah.

Seorang anisah memang happy kalau dapat tolong orang lain buatkan ayat. Kepuasan tu ada. Apatah lagi menulis sebuah cerita. Jgn ckp lah dia punya addiction tu. Tapi wahai sahabat semua, nak mula draft menulis tu yg liat dan malas.

Idea kalau boleh beli dekat pasar, setiap hari aku bangun pagi.

Tapi sebenarnya, tak payah susah" sebab dalam bilik pun boleh dapat idea. Caranya, KENA LA HABIS KAN BACA SEMUA BUKU" YG MELAMBAK NI WOIIIIIIIII -_-

Betul, dgn membaca kita dapat idea menulis.

Aku je ke …

Ulang Tayang.

Bila satu benda tu asyik berlaku on repeat, aku boleh jadi penat. Solusinya takda. Okay tipu. Ada tapi sukar di implement. Mungkin mcm tu orang yang tabah bangkit semula dari kepayahan hidup. Bila benda tu jadi berulang kali, it became normal to them that they no longer feel anything.

Fuh. No longer feel anything.

Kadang tak tahu dah nak nangis pada siapa. Aku ni orang biasa, masalah hidup ada je keliling pinggang tapi chill dulu, ada urusan lain perlu diurusan sebelum aku nak meratapi masalah tu semua. Mungkin aku dah mendekati fasa no longer feel anything tu kot. Entah.

Air mata masih sama lagi berjurai. Feel sangat la tuh!
Dah lah tak yah tanya banyak dekat aku, penat nak jawab, rasa mcm nak kena buat press conference.

Lagi satu,
Aku mungkin akan consider utk delete blog ni dan semua social media (walaupun aku baru berjinak-jinak dengan IG semula) hanya kerana aku rasa aku takda privacy nak post apa aku suka. Orang sana judge, orang sini menyakat.

Eh kepala bana kau lah, jaga hidu…

Future.

Masa depan ni kadang kadang benda yang menakutkan. Ada hari aku rasa mcm risau betul mashaAllah. Ada hari aku mcm taknak give a f, I have works to do yadayada whatever. Tapi kena fikir jugak future ni.
aku grad on time ke tidak eh nak kerja apa eh will i start a business since aku buat IB ni kan pffftttt can i support myself later will i have enough money to do things i like will pinjam duit mak ayah hahaha will i be married to decent guy will be able to do all these things.....

Sooo much to think about. Kalau tk fikir, takda progress. Terlebih fikir, stress. Cane nak settle?  
Tbh, aku tengah mempraktikkan attitude buat benda satu-satu. Fikir satu-satu dan tbh jugak, sumpah benda ni menenangkan hahahaha. Bila kau fikir satu benda je at a time. Tp bila aku fikir balik kena ada attitude i dont wanna give a f baru boleh fikir satu-satu. Kalau semua benda you wanna give a f, mmg tak boleh fikir satu-satu, settle satu-satu.

Benda dekat future tu kita fikir boleh, tapi risau tu simpan dul…

Impact.

A year ago I had the chance to know someone, a senior here at my campus, who gave advice I never received from anyone. It is really emotional for me tonight because at this moment, I can totally relate to that advice.

I remember that night when I received the advice, I was actually being punished for a mistake I was not supposed to do. The advice was so personal. A year later tonight, it resonates in my brain and I cried buckets.

I wanna say thanks to that senior. I wish Allah will always bless that senior. Ever since that day, I have never saw that figure again. 

Trust me, I never want to be here, to do this again..

Sesak

Antara benda2 yg sesak kepala aku adalah : 1. repetitive mistake 2. not knowing the right timing when the decision is logically all on me

dia punya sesak tu tahap aku rasa mcm aku nak tidur selama seminggu atau pakai earphone dan dengar lagu2 favorite sambil ignore semua orang. Aku ada tendency utk ignore people sejak kebelakangan ni and idk what have I done that all these people still stay. All I know is all praise be to Allah.

Byk benda dalam hidup ni memang memerlukan aku utk buat keputusan. Cthnya, samada utk teruskan atau berhenti. Keputusan2 macam ni buat aku rasa terjejas sikit kdg2. I could potentially lose my common sense. Hahaha

Annoying tau bila aku dah cuba tak repeat that mistake, tapi aku repeat lagi. Seolah-olah aku kalah lagi dan lagi while I had the chance to win, like I was too closed to win. Annoying shit. Ada masa aku pejam mata, aku mentally paused everything and virtually slit my throat as I recall those mistakes I made.
Aku faham, kita tak leh lari dr buat sila…