Posts

Showing posts from October, 2016

Timing.

Rindu.
Yg Tuhan cipta utk disalurkan pd benda-benda yg mendatangkan kebaikan pd diri. Rindu pd keluarga. Menenangkan. Baik utk diri. Rindu pd peluang melakukan kebaikan. Rindu pd kenangan yg manis.
Yg tuhan cipta kan juga utk di salurkan kembali kpdNya. Supaya kaki tak terlalu tertanam pd dunia, hati tidak ditimbus keseronokkannya.
Rindu. Yg satu hari nanti aku harap tersalur dgn betul pada masa yg betul, yg di luahkan utk seseorang yg betul.
Dan aku harap di sepanjang menunggu saat yg betul tu, dia di jaga tuhan dgn baik sekali.

Kahwin Awal.

Berbulu betul telinga aku dgn topik ni. Tapi tu lah, malam ni baru aku tahu cousin aku umur 17 dah nak kahwin. Kakak dia pun, sebaya aku, umur 22. Aku tak faham lah dorang ni semua. Hahahahaha.

Yeeee yeeee, I get it, jodoh dorang sampai awal. Tapi ish entah.

Aku rasa umur 24 pun masih awal lagi utk kahwin. Mcm byk gila benda aku nak buat sebelum kahwin, apesal dorang ni mcm takda benda nk buat sebelum kahwin?

Aku rasa kalau aku list benda aku nak buat before kahwin, mungkin aku kahwin umur 30-40 hahahahaha. Tapi ye lah, aku faham, hidup berteman lagi seronok lah. Seronok ke kalau bergaduh?

Hihi tanya je.

Bila org kahwin awal, aku salute sebenarnya. Mesti dorang byk benda dh diprepare. Mentally especially. Aku ni against benda ni sbb aku tak pernah rasa lg keperluan nk prepare hahahaha. Cari journal pun terkial-kial, lagi pulak nak cari jodoh. Eh kirim salam lah.

Hebat oang yg berani kahwin awal ni.

Aku mmg jujur cakap aku tak into this shit. ahahahaha. Serabut.
Ha aku bila serabut, m…

Sedia.

Aku ada masa less than a year utk habis degree. Aku pun tk tahu apabenda nak expect lepastu. Somehow aku tak tahu mana nak pergi with my bachelor degree scroll. Sepuluh kali dah kot aku kata IB bukan pilihan hati aku. Entah lah.

Aku harap satu hari nanti aku faham kenapa tuhan letak aku dalam bidang ni. Bukan tak best sgt pun bidang ni. It's soooo fun to learn it, but to be passionate about it is just something I cant foresee.

Risau jugak aku kalau tak dapat kerja. Biasa lah kan risau bagai ni.

Tapi sebagai pengukuhan karakter, aku selalu bagitahu diri yg penting you just keep going, jujur with your effort, jgn makan jln org lain and be happy. Rezeki is everywhere.

Sabar lah aduhai hati.
Kau akan jumpa jalan kau nanti.
InsyaAllah.