Posts

Showing posts from January, 2017

Bantuan.

Image
Aku tengah study GBS sambil dgr Ustaz Ebit Lew live. Menarik kuliah dia dkt FB harini. Cerita pasal bantuan Allah dan keyakinan kita pada Allah. Baru tadi masa tolong Ayah basuh pinggan lepas dinner, aku terfikirkan sesuatu. Sesuatu yg aku rasa mcm sebenarnya dah kronik tapi tiada solusi yg di execute. Aku kata dalam hati "mcm mana ye semua ni, something is wrong, there must be something I need to fix this year. But idk where to start. I think I need to get out of this thing, it's dragging me to the flow".

Lepastu just nice je dlm ceramah Ustaz dkt FB Live ni, dia share doa supaya hilang gelisah, malas dan sebagainya etc. Baca setiap pagi petang.



dan baca lah selalu :
Subhanaka inni zalamtu nafsi faghfir li, innahu la yaghfirudh-dhunuba illa Anta (You are far removed from imperfection I have wronged myself, so forgive me, because none but You can forgive sins)

or click me!

Well, Ustaz didnt point out exactly what I should, but he told me what i need. I think it's more …