Posts

Showing posts from August, 2017

Hari Pertama Bekerjaya.

Harini adalah hari pertama aku mula kerja sebagai Sales & Marketing Coordinator.

Basically kerja aku ni memastikan aktiviti sales dan marketing bergerak dan dlm keadaan lancar, tanpa delay. Aku memastikan customer sentiasa dpt update tentang purchase dorang. Well, I worked in a manufacturing company, specialize in xxx, private and confidential kononnya. lol.

Not a fancy company like Big Four or Petronas but the salary is acceptable lah. Quite a dodgy place tho hahaha. Terkejut jugak aku masa mula2 masuk dalam.

For now ulang alik Shah Alam-Sri Gombak everyday until September. What a new experience! Belajar berdikari.

Walaupun harini aku rasa mcm this freaking company is reckless, ada ke patut aku terkunci dlm office yg guna pintu yg pakai passcode tu...dorang boleh keluar meeting, tanpa teringat aku...wth...

Very tak prepare utk sambut new comer. Very bad HR.

But semua ni masih terlalu awal utk di muktamadkan. Probation 6 bulan. Kita tengok 6 bulan mcm mana. Dia bayar gaji on time…