Posts

Showing posts from October, 2017

Kerja lagi.

Last post haritu aku cerita pasal company aku suruh tipu masa odit. Ala setakat tipu survey customers je dorang kata. Kepala hotak. Dah la utk odit (read : audit).

Guess what?
Beberapa hari lepas, aku terpaksa tipu customer psl ingredients dlm product.
Dlm formulation sbnrnya takda pun benda nya, tp ingredient list bg dkt customer tu acah2 ada.

Aku rasa tak sedap hati betul.
Mcm ni ke kerja aku kalau aku nak stay...

Most people kata dkt aku "alaa biasa la tu, takda apa sgt lah".
Dua org je beb member aku yg suggest aku quit. fucking two beb. Hahaha.

Tu lah masalah nya kalau aku je yg nampak, aku sorang je lah yg rasa tk sedap hati and tak happy.
Sbb yg lain dah biasa. Yang lain rasa benda tu normal.

Kau nak claim benda yg takda pun dlm products. tipu lah tu namanya.
Kalau benda tu tkda, tp replace dgn barang yg sama function and claim barang ni dkt customer and explain dkt customer, jujur dgn dorang, baru la betul.

Bukan dia letak mercury ke racun ke pape.
Tapi dorang claim…

Esok, dua bulan bekerja.

Kejap je masa berlalu. Esok genap dua bulan aku sabar kerja dkt company ni.

1. asal meeting je mmg bercelaru sbb semua superiors nak bersuara at the same time. siapa nak dgr pun aku tak sure. ye dorang bukan melayu. so kau byg la riuh sgt time meeting.
2. gaji masuk bukan main lembap lg 6 hrbulan ye.
3. member aku gaji short 400+, aku baik hati taknak kira gaji aku. aku halal kan. kau tgk next month, mmg aku kira setiap sen.
4. haritu housekeeping office aku, selamba eh boss besar ckp yg bersepah tu brg company. abah dia. brg company yg tk function buat apa simpan dlm office? pinggan mangkuk zaman tok nenek duk simpan lg. oh wait, wtf ada pinggan mangkuk dlm office hahaha idk lah.
5. eh boleh pulak aku ni kena menipu sikit masa odit. ya Allah turn off betul. ke laut berkat aku kerja. kau rasa kalau aku ckp psl berkat dgn dorg, dorg mkn saman ke? silap hari bulan, aku kena maki balik.

bunyi mcm aku ni spoil brat kan?
tapi bukan aku sorang je yg rasa serabut. most people aku tanya, ser…