Counting Days / Final Part



بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)
----------------------------------
A scheduled post.

P/S : By the time you read this, (perhaps) I am on my way to KMS.

Muka budak budak :p


Aku rasa aku emotional lebih, kalah depa yg dpt Matrikulasi nun jauh dkt utara sana. Whatever it is, I don't care. I can see things are changing gradually. Or, is it me thinking too much? 

I bet, the latter one.

I am leaving for Kolej Matrikulasi Selangor. Yes, I am truly grateful since the second I got the offer. Ar-Rahman is helping me. They say, it's gonna be tough. Well, I dream big, I must venture this journey. I've been so comfortable with my comfort zone since SPM ended. Frankly, I am not ready. Aku rasa mcm a sudden big thing was given to me while I was 'busy' living my care-free life. 

Takdir akan bawa mereka yg lain dan aku jauh dari kebiasaan. We gotta deal with this, lil kiddos. This is small matter :p Lihatlah saya, konon tak heran, padahal.. iskkk iskkk Y_____Y

Aku excited part living-the-hostel-life again je. Part study tu.. T_____T 
Ya Allah, I think I am not ready, but You think I am ready. So, hmmm.. I must go.

For the past 5 years, just like others, I've been through so much of Ar-Rahman's awesomeness. He put me through thorns of life and pleasure of those struggles I survived. He gave me awesome schoolmates and teachers. And yes, awesome immediate family! :D Pendek cerita, aku minta betis, Allah bagi peha. 

Allahuakbar! :)
Yes, Allah is The Greatest.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

SSI, 2007 :')
SSAAS 2008-2011 :')

Segalanya yang telak kalian kongsi dengan aku, aku ucapkan terima kasih. Segala kesempatan dan pengorbanan, hanya Allah mampu balas. Terima kasih kerana menerima aku seadanya sepanjang zaman sekolah. Takdir sedang bawa kita semua ke destinasi seterusnya. Allah telah mengatur. Aku mohon ampun atas segala dosa. Ampunilah aku ya? Ampuni salah dan dosa. Andai terkasar bahasa, termengumpat, terpukul, tersakitkan hati, segala ter- . Ampunkan lah aku. Segala kenangan yang dikongsi, mungkin aku tak mampu nak ingat sampai mati, tapi aku bersyukur diberi kesempatan. 

Aku akan tetap jadi aku. Serabai begini, hyper begini, garang begini, muka-stress begini. Tapi semoga Allah tunjuk part mana aku kena tambah, edit, buang. Semua orang akan reach satu level whereby dia akan cari jalan hidup dan mula mengorak langkah. Aku diberi pilihan. Aku pilih. Baru nak mengorak langkah, semoga Allah bersama aku walaupun setiap hari aku degil, aku ego, aku tak tahu malu dgn Dia -____-

I believe,
 human will gradually change if they give themselves chance to tolerate with what Allah has for them.
People, Allah has everything for us. From happiness to punishment.

Pray and do better. Be better everyday. We will change. We will!
May Allah guide us all towards good changes for His sake only.

I leave them, the people I love, under His care as nothing is lost that is under His care.
Terima kasih utk segalanya dan ingatlah saya dalam doa kalian :')
Doakan ya? 
May Allah bless us all :D

Assalammualaikum.

------------------------------------------------------------------------------
Ya, aku tak tulis dgn nada sedih, sebab aku tgh lapar, 
dan juga sbb depa duk kata baca blog aku depa nangis,
maaf ya? hihi, ni dh pukul 4am, 
kejap lg nak grk KMS dh, and aku tak tidur lagi -___-
good girl, Nesa..

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.