Counting Days Part 2


بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)

Zaman sekolah dalam kenangan..

Me fact : I'll be heading to Kolej Matrikulasi Selangor this monday, May 28.
----------------------------

Pertama sekali, maafkan saya, saya harus hide certain gmbr dlm Counting Days Part 1 atas alasan peribadi yang berkaitan dgn aurat orang which I don't really have to elaborate it stupidly here. I'm sure you'd understand and respect my stance.

Ya, aku cuba dan suka jadi cerewet.
Cerewet adalah suatu benda yg bagus kalau diletakkan pada tempat/keadaan yg sesuai.

Bak kata Mak 

"particular"

Kedua, seperti kawan2 lain, aku juga sedang cuba memaksa otak untuk menghadam sebuah fakta. Fakta bahawa life is changing and I am growing up to one level -adultery. Terlalu banyak benda nk diselesaikan. Kerja aku dah hampir siap. Aku dah mula packing barang sejak dua hari lepas.

Sedih tahu?
Ah, benci.

Aku cukup bersyukur pada Ar-Rahman sebab campak aku dkt KMS je. Dibuatnya Dia campak aku nun jauh dkt Perlis sana? Mampuihhh, beku otak. Because you know, settling in is never easy. Especially when you are placed at an unfamiliar place. Jujur aku rasa lawak bila aku drama lebih dgn kawan2.  Sedih katanya. Nanti rindu bila jauh. 

Lama dah aku tinggalkan hidup mcm dkt asrama ni. Awkward seh. Selama 4 tahun lepas, aku dah cukup memanjakan diri dgn liberation of my comfort zone. Hidup senang lenang, tkda benda nak dirisau. Konon carefree.

Sadis. Kalau aku homesick, mohon someone lempang aku laju2.
HAHA.

Lepasni benda nak settle semua hal orang dewasa. Kena deal guna akal, benda2 tu semua bukan boleh  buat main. I hope I'll be doing good and will have the ability to detect my own flaws. Mungkin ini jugak antara moment dlm hidup aku yang Dia nak cabar aku. I mean, kita semua.

Cabarlah diri utk buat kebaikan. Bukan utk ditunjuk, tapi utk dikongsi.
Semoga kita semua mampu berkongsi rahmat dari Dia.
:)

Assalammualaikum!
Ampunkan dosa aku, halalkan segalanya :)

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.