Counting Days Part 3


بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)

Antara kenangan paling manis : menjadi sebahagian daripada gambar di atas :')
Me fact : Aku tengah packing, Isnin ni nak daftar dkt KMS.

-----------------------------------------------
Part 1 / Part 2

Ya, sedang menghitung hari. Detik demi detik yang.. err.. tak berapa nak terakhir. Tapi sapa tahu kalau ajal aku dkt Banting? :) Maka, kalian ampunkanlah segala dosa, hutang etc. Halalkan segalanya. Sebak rasa bila tgk gmbr lama. Ah come on, this is a part of growing up. Nothing much to ponder on. We'll meet again.

Err, perhaps?

Ya, pada Allah, kami berserah.

Kami berserah pada Ar-Rahman akan takdir masa hadapan kami semua. Kami berserah pada Ar-Rahman utk persahabatan yg terjalin selama ini. Berserah pada segala kemungkinan. Berserah supaya diberi kekuatan. Diberi pengampunan. Ah, manusia dan khilaf, mcm hujan dan awan kumulonimbus. 

Tudia, merepek bila pasrah. Apa ni? Pagi buta aku merepek, rasa nak lempang diri sendiri. Bermohon supaya ada teman di sisi, sebab aku sejuk nak matiiiiiiiii -____- alahai aircond ni pun..

Benar, takdir tak berhenti dkt sini. Awak, perjuangan kita semua baru mula. Ar-Rahman campak awak dekat sana, Ar-Rahman campak saya dkt sini. Ah, mana2 lah, itu kita panggil takdir. 4 tahun, Dia pinjamkan awak semua utk kita ni. Dia bagi kita gembira dan air mata. Sakit dan penawar.


Kita semua kongsi gembira sama2, sedih sama2, masuk kelas sama2, rehat sama2. Andai bisa makan bersuap sentiasa, aku rasa kita semua akan bersuap masa makan. What the heck is this? Aku merepek.

Tapi, itu lah, sedar tak sedar, waktu mencemburui kita semua. Tanggungjawab dah memanggil, dan kita semua akan ucapkan selamat tinggal. Bukan yang terakhir tapi yg pasti. Pasti sebab kita semua mmg akan bawa haluan masing2. 5 tahun lagi kalau aku baca entri ni, aku nak cium screen laptop/tablet/phone, muehehehe, insyaAllah kalau hidup lagi :)

Well,
4 tahun dah settle, bro. 
Dah tak boleh repeat zaman sekolah..

Menitislah air mata..
:'(


To be continued..
Assalammualaikum.
*aku dh tak sanggup nak sambung Part 3 ni, air mata deras mengalir dlm hati*

Comments

Nur Isnatasha said…
Nesaaaaa!!!!! Sedih tau tak baca all this counting days :( . Though kite baru je kenal each other, but I rasa seriousky sedih nak let you go to matriks. You are a great friend that Allah has gave to me. Though you're Ashraf's best friend, but I do feel great having you as a friend babe. Sedih sedih sedih!!!! Air mata nie mengalir tau tak baca with the back ground song! Please be there at pcp this sunday! I'll be waiting :)
Nesayang said…
Ah, I am so grateful to have you, cutie lil petite girl!! :') InsyaAllah, I'll be there :D

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.