Mental PART 1


بسم الله الرحمن الرحيم 
Peace be upon Prophet Muhammad, his companions and family :)
This is a scheduled post.


Audi A4, Love of My Life <3



Me Fact : You gotta know that actually, I am not a texting person. 
I don't really like to clutch to my phone without solid purposes or discussions. 
I am not into virtual chatting session. Just so-so, will do. 
Frequently? Each second? kenot go dah.. DIE LIKE THAT. Gua surrender beb Y___Y
-------------------------------------------------------------------------------------------

Sejujurnya, aku sedang sibuk mem-balance kan hidup (SPM aku dpt B+ utk BM, maaflah. Ceh, poyo). Study, keluarga, focus, kawan2 dan paling penting sekali betapa kuat aku berpaut pada Dia. Susah. Boleh mental aku hanya kerana nak balance kan hidup. Aku sedar setiap perkara dlm hidup aku, punya hak yg tersendiri yg harus aku tunaikan. Jadi, bertarunglah diri ini bagai nak gila. Mencuba utk keluar dari sangkar kemalasan. Ewah, ayat gua..


Aku pun tak tahu lah. Aku pun tak tahu apa yang aku duk tak tahu tak tahu ni. Tak faham. 
Tengok? Mental dah si Nesa ni..

Kehidupan Uni belum mula. Tapi aku rasa budak2 sekarang tengah fikir apa nak buat. Mungkin ada yang fikir nak struggle. Aku stuck dkt rumah dgn nota Biologi ni. Aneh.. Aku tak amek Bio pun time sekolah dulu.

Ah, lantak.

Orang kata kena cuba baru tahu. Kononnya, tak kenal maka tak cinta. Ni sekarang aku selangkah nak mengenal Biologi. Oh ya, aku rasa obvious dah yang aku terpaksa swap ambition aku. Gila. Macam takda stance. Tapi keadaan tak mengizinkan aku jadi juruterbang. 

Gila. Lagi. Ranap. Harapan.
Kerjaya tu menyekat beberapa impian aku yg lain. Contoh, perempuan mana tak nak ada family? Itu hak seorang perempuan kot. Come on girls. Jangan bajet nak jadi wanita berkerjaya lepastu taknak ada family sgt lah :p Tipu kan kalau kau taknak spend time dgn family kau lebih? Tipu tipu.. :p

Aku nak jadi perempuan normal.
Walaupun terpaksa ketepikan impian aku sendiri. Tak puas rasa kalau berimpian utk diri sendiri tapi impian tu semua kosong belaka sebenarnya. Hidup pun kosong. Indah hidup ni kalau dapat balik rumah setiap hari tengok yang tersayang :)


Setiap kerjaya ada risikonya sendiri. Tapi, biarlah aku kembali semula pada childhood ambition aku. Biarlah orang nak kata impossible ke tak mungkin jadi ke whatever.. Aku takda masa nak peduli apa dorang nak kata. Buang tenaga, bazir masa, hati pun sakit, hidup tak tenang. Buat apa kan? Hidup aku. Bukan dorang punya hidup. Biarlah orang nak mengata. Haters gonna hate. Lantak pi depa la.. 

Cis. Hampa..

Buat masa sekarang, aku sedang buat preparation. Aku dah dpt green light dari Mak Ayah. 
Preparation apa? Nanti aku cerita lagi, okay? :)

Aku tahu orang2 yang kesah pasal aku selalu taip 
howisnisayang.blogspot.com dkt address bar atas ni hihihi.

Ciao! :)
Assalammualaikum, brothers and sisters!

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.