Bilik dan Semester Baru.


Alhamdulillah.

Awal pagi lagi aku dh bangun, melawan ngantuk dan keterbiasaan bermalasan atas katil. Packed everything and forced myself to sleep. Ayah kejut sbb dh nak grk, bersiap and we headed to KMS. Oh aku rasa sangat lah liat nak gerak. Well, terpaksa aku buat tk layan dgn ke-liat-an diri. 

Smpai KMS. 

Aku personally rasa system dia nonsense ah. Dah la kami kena balik tiba2. Baru berangan nk berjimba bagai. Hm. Semester ni, bdk2 matriks Kelantan tumpang KMS, so mmg overloaded lah. Dorg dh register awal. Kami yg senior jd mangsa tidur merempat dkt bilik belajar lah, bilik solat lah, bilik tv lah hahahaha.

Ditakdirkan aku dpt bilik belajar, 13 org satu bilik. Kau bayangkan! Hahahaha! Lama dh aku tk duduk reramai gini weh. Dulu 2007 masa dkt Aspuri Johor.

At first, my KMS girls dpt blok lain2 semua. Tapi kami diberi kelonggaran nak tukar without even asking hehe maka, kami semua satu bilik sekarang. The 5 of us. Lagi sorang dkt blok lain. Plug pun dkt, senang nak charge phone and call adam hewhewhew ^_^ jadual sem ni awesome. Setiap rabu class starts at 9am instead of the normal 8am muahahaha!! Sejam begitu berharga utk waktu tidurku! Alhamdulillah alhamdulillah :)


Those were the best parts :)

Yg tak best sbb panas. Kipas jauh and aku tak tahu mcm mana masa nak study/tidur nanti. Pastu tadi dh start satu kelas hahaha gila en. Awkward sbb first time jadi gini. Sememeh je muka belajar reaction rate.

Aku pun tk sure apa cabaran sem 3. Yg penting all praise be to Allah for every ease, lessons learnt and chances given. Aku tak sangka I made it through 2 sems before. Result keluar 6 Jun, lets pray for the best. 


May 28, last year. I still remembered how Adam was there with me for every silly moment I went through. At that time we were just friends and I had a relationship with someone else who.. errr, wasnt there to support me. I will always acting all cool with him, not letting him know that I had misery in my heart. But just the moment I saw the sea of people who were registering at that time, I frantically and immediately texted him..

"Adam, anis takut :("

Spoil girl. Hahahahaha. Since then, he keeps on being my motivator. Slowly, he let me handle everything without having him as he has a lot of works at the office to do. 


You know, masa mula2 dulu comel gila adam teman aku setiap masa. Kami texting setiap masa, even masa kami dlm kelas. Bezanya, he's working and Imma student. Hehe comel gila dia care teramat sgt psl aku. Aku selalu gastric, dia siap post ubat lagi. I have the best companion! 

Im in semester 3 now. Im here to qualify myself to be in university. I hope I can learn stuffs. Another 36 weeks left before my matriculation days end! Wehooo, time will fly :)

Thank you Mak n Ayah. Thank you Adam. You guys are my biggest supporters since my first day in KMS. 

Thank you Allah for everything :')




Comments

aivimivi said…
Oh Adam rupanya yang kau sibuk text instead of layan aku the day we met kt KMS haritu! Hehe ok gurau je :}
Nesayang said…
hahahaha yes, it was him..
tk lepas phone drpd tgn masa tu -__-"

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.