Sedih Tak Pasal?

بسم الله الرحمن الرحيم

Aku tak tahu aku sorang je ke ataupun orang lain pernah kena benda ni. Sometimes kau fikir sangat about something, lepastu kau sedih sendiri. In my case, well... the phone will be ignored. Aku ada penyakit ni drpd sekolah. Bersalah dkt kwn2, but I cant help it, mesti buat. 

At this moment, aku banyak rindu orang and it kinda kills me because my ego wont subside. I dont think I can think straight hahaha. I kinda need someone to talk to. A guy. Or my mom. Idk.

I asked myself apa aku nak buat 23 Jun ni? Putrajaya, balloons, chocolates, strolling around, alone. Kesian siaa semua alone hahaha. Idk why Putrjaya, but for sure tak dapat kot pergi sana 23 Jun ni. Sapa nak melayan aku -.- Takda apa pun dkt sana, I just love being there, with the breezy wind and silence.

Btw, penat okay jahit manik dkt baju. Aku target nak hantar dlm masa 2 minggu ni. Annoying gila tengok baju2 ni dalam bilik. Seriously doh, aku nak membaca pun tk senang hati. Menjahit je lah kerja aku. Belum sempat nak kerja lagi selagi baju ni semua tak settle. Haihh.. Ada la dlm 50+ aku kena siapkan. Kalah assignments hahaha. 

Aku dh plan dh duit upah jahit tu aku nak buat apa hihi. Life, please get better!

Have a nice day!
Love,
Nisa (gadis jahit manik)

Comments

Syahirah said…
Aku. Aku mcm kau. Aku perlu orang untuk berbual. And kau tau kan ada beza bercakap dengan lelaki atau bercakap dengan perempuan.

Kat sini aku selalu ada byk benda terbuku dlm hati. Aku kan selalu ada bestfriend lelaki kat sana. Tapi kat sini aku taktau mcm mana nak ada bestfriend lelaki tu. Aku takut diorang tak selesa dengan aku. Tapi....
Nesayang said…
takda mamat melayu ke dkt sana?

(wah aku masih ada reader haha!)
Syahirah said…
Haha mengada tau neesa.

Mamat melayu ada. But you know, aku tak selesa dgn manusia kat sini. Aku ni pelik. So many people told me that I am weird back home. Kat sini aku takde la pelik sgt (sbb org sini lebih pelik haha) tapi aku still lain.

Aku join guitar club, aku seboleh boleh cari masa utk lepak dgn kwn jepun. Kengkawan aku takde pun yg join club
Nesayang said…
maybe you are too picky, maybe you are too insecure? apa yg buat kau tak selesa? perhaps if you try to be more flexible, you'll find a decent guy? who knows kan? blh jadi jodoh sekali. aummm HAHAHAHA ok gurau -.-" (nisa jgn main2 k)


its good that u join the club. optimize yr time with study, hobby or sports. very2 good. less stress. more friends. try make as much japanese friends weh, cool what!
Syahirah said…
I am not (I think) haha. Aku nak je kwn dengan semua orang. Tapi aku takut diorang yg fikir aku nak menggatal dgn diorang. I don't know. Being me, I can just simply say "hi!" towards a guy I never talk to. As long aku tau la yg dia my classmate. Haha. And for me, once dah berborak, dah jadi kwn. Aku akan always try to beranikan diri aku utk bercakap dgn mamat sini. Diorang ok sebenarnya. Tapi actually ada some of them yg mmg tak reti langsung nak bercakap dgn perempuan. Ada pulak yg takut nak bercakap dgn aku sbb takut aku tak faham apa diorang cakap. Ya Allah sabar je la. Haha.

Aku suka berkawan. Aku mmg dgr org sini hipokrit but I don't really care. I mean, as long as diorang still ada in front of me so aku akan gunakan diorang sebaiknya (i.e minta tolong ajar, kwn berborak, kwn duduk sebelah dlm kelas). Tapi aku tak rasa aku take advantage pun. Aku just gunakan chance yg ada selagi boleh. Aku seboleh boleh nak jadi kwn yg baik utk diorg. Even though aku tau they will leave eventually. So do I. So aku tak kisah.

About jodoh, kau doa doakan la aku ni. I don't get a guy pun drpd zaman dulu lagi. Sometimes I try to be positive. Because I was really unattractive back home. So I hope it will turn the other way round here. Tapi belum ada lagi. Just my Japanese girl friends je yg duk puji puji aku kata comel la, mata lawa la, kaki panjang la yadayada. Hahaha.

No. Kau just doakan aku. Ok? Thanks Neesa. Sayang kau. Aku balik nanti mesti kena jumpa kau!
Nesayang said…
mak aihh, org sana hipokrit? bahayanya. btw, kau baru sampai sana right, still have few years, should be ok. awal2 ni kalau kau ada kwn pun dh kira bagus gak tau. slowly, ice breaking takes time.


tk pyh nk bercinta sgt. kau dh jd boss nk baru bercinta ok? hahahaha


kena set timing la. kau rasa bulan brp kau balik?

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.