IFTAR WITH 221 MATES.

بسم الله الرحمن الرحيم

POST PANJANG.
(Jgn ckp aku tak warn)

Aku serious tak ingat bila last aku update mcm ni. Like when I go out with people, I put pics and few stories. Its been more than 2 years dah kot. So, lets give a try.

Sabtu. Julai 19, 2014.
Rumah Yasmin, Bandar Baru Bangi.

Dlm perjalanan ke Bangi. Syukur tak jammed sgt jalan. Thanks Nas bcz drove us there! :)

With ze boys of 221. Not in the pic are Fariz, Amir, Khalis, Haliq, Anuar.

Tgh makan kambing, sedap sgt sampai rukuk hahahaha no, it was damn hot okeh, mulut pedih gila -_- takda kerusi nk duduk, so kita rukuk hahahaha

Terima kasih Umi sbb sanggup melayan ktorg buat BBQ! Umi yg pakai baju coklat tu. Gravy black pepper hand made by her was superbbbbb!


Setia berdiri merenung lamb ku..... Umi bg dua keping pastu sbb muka aku mcm lapar sgt hahahaha
while dalam rumah.... plenty of foods..... begedil power sgt ok!

Fatin n Edora!

Ada yg takda dlm gmbr. Rindu gila dkt malaonsss semua ni. Rasa mcm zaman matriks dulu.....

Ha ni ramai sket dlm gmbr. Irrma plak takda. Tgk ah foods tu, nmpk sodappppp! Marinate ayam hutan sekali ok!

Her name is Edora, my twin. Ada satu masa tu ktorg dh masuk DKB, pastu lecture bosan, ktorg tinggal bag dlm DKB, seludup keluar, pastu gi cafe kejap, pastu masa otw tu ada org tegur "eh... awak dua ni kembar ke?" Hahahahaha so meet my twin!

Pinjam motor Ipin jap ronda area rumah Yasmin malam tu. Motor asyik mati. Nasib ze boys suruh adik Min ikut ktorg, kalau tak, menangis. Dah lah phone tk bwk hahaha


nyummm nyummmm!!

Kwn sebelah yg berpurdah tu nama dia Wani! hehe terlebih happy malam tu, makan sedap, good company, throwback session sambil makan, dgr ze boys melawak, syukur alhamdulillah, nesa is happy that night :)

Sbb dorang rasa dorang handsome....... 

ze girls yg hadir. Not in the pic are Jiha and Mira.

Bread pudding yg sedap!! Muka puas hati hahaha ini photobomb depa dkt blkg tu sbnrnya, hm comel nesa ni HAHAHAHA look at my eyebagssssss! worst hahaha

fellow 221 yg dpt dtg. I love this picture tapi Nas blocked Irrma. aduhhh -.-"

Walaupun dorang jenis membahan tahap kritikal, aku tabah menghadapi 2 tahun dgn malaonss ni semua termasuk yg tk dtg. Sapa je dlm KMS tak kenal ktorg, esp boys. Front line ni selalu perform dkt KMS since 1st year ktorg dan tak over utk aku katakan yg they are good-looking sbb mana aku pergi mesti ada girls yg ckp si polan handsome si polan cute etc. Tak kurang jgk girls, top scorers, yasmin yg unik, nesa n edora yg kembar... ah nk tulis semua buat apa kan hahaha. Juniors pun kenal depa ni. Dlm lecture besar, these boys lah paling havoc. Rindu plak bila dorg bersembang dgn lecturers dlm lecture besar mcm sembang dkt warung -.- duduk paling atas, gaya mcm satu lecture depa punya hahaha, Ada ups n downs, tapi we get back balik naturally tanpa bertekak melampau. Aku harap dorang sukses dlm hidup dunia akhirat. Harap2 ada jodoh jumpa lagi. Harap2 ukhwah ni diberkati dan kekal. Aaaminnn.

rasa nak lempang Nas hahahaha
 
Tgh discuss nk melawat KMS and next holiday trip ramai2, muka2 kenyang dh ni hehehe


Settle semuanya, these 2 lovely gems hantar aku balik. Thanks Fatin Retis dan Amri Lejen. Ini dua2 anak2 seni. Sorang penyanyi KMS sorang gitaris. Power beb dorang, humble and ringan tulang. One of the nicest people aku prnh jumpa dlm hidup :) (sorry ah muka aku besar sgt hahaha lama tk guna DSLR)
--------------------------
Walaupun aku rasa aku tak dapat join holiday trip tu (dorang plan pegi Terengganu, but no kerja no duit no trip), aku hargai sgt malam tu kami berkumpul, makan and everything together. Mcm zaman matriks. Ktorg takda lah sentiasa melekat. Tapi ukhwah ktorg smooth. Lecturer masuk kelas ktorg mesti gelak. Ada la masa yg depa nangis sbb ktorg degil hahaha. Aku tak sangka Allah izin kan aku jumpa these malaonss. Dr zaman sekolah, classmates aku sentiasa org2 yg awesome. Ada la issues, tapi semua settle dgn tenang and ktorg makin rapat. Alhamdulillah. 

Aku harap walaupun ktorg dah masuk U, dh jumpa kwn baru, ada la masa dan kesanggupan utk ktorg lepak camni lagi, walaupun aku tahu group whatsapp tu akan semakin krikk krikk lps masuk U. Even kalau masing2 dh jumpa jodoh, dh settle down ada anak ke apa, semua masih contact each other.

Aku prnh je sakit hati dgn dorang, but I learn to ignore the pain, move on, forget and forgive. Kalau tak, aku dah leave group tu again hahahaha yes again, sbb lps matriks aku left, pastu Yasmin drag aku masuk balik, so aku cermin diri semula dan lupakan yg lalu. Apahal kau hahaha ppl get too emotional k kdg2 :p

Jumpa lagi geng, in sha Allah!
Semoga sukses dlm hidup dunia akhirat!
Semoga masuk U dpt course yg kalian minat.
Semoga tak mengarut dkt U nnti 
(kita dh cukup mengarut dkt matriks doh hahaha).
Semoga grad dgn jayanya dan bekerjaya.
Semoga jumpa jodoh yg awesome mcm korang!

Aaaminnnn :)

Ok, done!
Have a nice day!

Comments

Syahirah said…
Doakan aku juga jumpa jodoh yg awesome. Hehe.
Nesayang said…
janji kita awesome, Allah mesti bg yg awesome! semoga kau dpt jodoh yg menyenangkan hati, ringan tulang, ceria selalu, positif dan si dia yg sentiasa ajak kau cr redha Allah.

Allahumma aaminnnn utk syahirah amri niii :))

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.