ISLAMGRID : Kemusykilan Agama.

بسم الله الرحمن الرحيم

One of the perk of having or being a blog/blogger is that you give input and you get input. In other words, hang dpt kebaikan by CHOOSING what you read and hang beri kebaikan by CHOOSING what you want to post. Yes, the term choose is important. Everyone reads but who gets the optimum benefits? Ofcourse those who choose and know the right choice (terutama bila kau muslim, harus lah is berlandaskan agama dan tidak memesongkan akidah sbgai ahli sunnah wal jamaah).

Ckp byk buat apa, nesa?

Harini aku terdetik nak cari psl few foods yg aku rasa mcm halal je, tapi byk spekulasi plak. Kau fhm lah malaysians mcm mana, tunggang terbalik ah kita punya konsep halal haram ni. Jujur beb. So dlm masa aku meng-google. Aku jumpa ini :

TEKAN SINI WEH
Ini web yg guna konsep "Kau tanya, JAKIM jawab". Ha gituuu... Bagus web ni. Buat masa ni ada 6 ribu lebih soalan yg JAKIM dah jawab dan semuanya kau boleh browse ikut kategori. Aku suggest, drpd kita leka main twitter/FB/IG, baik scroll benda alah ni. Otak dah tepu baru blh scroll twitter etc tu. Hahaha!
Aku puji dan sukaaaaaa kekemasan web tu dan betapa senangnya nak akses web tu via PC. Via mobile aku tak tau. Ce ah korang try. Seronok dkt kategori makanan, sbb kau dpt baca soalan orang yg.... hmm mengarut gak kdg2, tapi bagus la depa tanya dkt situ drpd speculate mcm.... idk. hahaha!

Oh please anak muda dan diri ini,
rajin kan diri anda membaca sbb para cendikiawan dlm dunia ni semua rajin membaca bukan mengira, melawa, melepak, merepek semata-mata. Semoga post ini memberi manfaat kpd yg membaca dan diri ini samada sesudah kematian atau ketika masih hidup. hehe!

#deeptahapblackhole #fikirkan #selfnote #kopikiriniIGkenakhashtagbebanyakgini 

Have a nice day!

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.