Pementasan semakin hampir!

بسم الله الرحمن الرحيم 


Well, honestly lah, I haven't been focusing much on my studies these last few days haha because Im just too engrossed with theater. Not that theater really filled up my life (we repeatedly do the same things, it's mundane) but I can't seemed to multitask these days. 

Pementasan teater cuma tinggal 2 hari je lagi. Laju gila masa berjalan, tak sempat aku nak main-main. Aku mmg suka tak take serious benda, itu hobi haha. Being serious gives me headache. Tapi since last run-through, aku rasa mcm tersedar bahawa sebuah pementasan teater tu jadi power bukan semata sbb pelakon utama yg power, tp sbb usaha-sama yg power dr semua pihak yg terlibat, baik watak kecik, props, make up, MC, stage manager etc. 

Maka, aku pun mula bangun dr lena dan mula sync kan usaha yg power bersama crew yg lain yg sudah aku anggap mcm keluarga sendiri dkt Melaka ni. 


abaikan tarikh all these pics haha. this was sesi make up pertama utk ktorg para pelakon. power nokharom crew make up!!



2 hari lagi beb! Aku berharap auditorium tu penuhhhhhhh dan kami bekerja dgn ikhlas hati. Rasa mcm taknak teater ni habis pulak, tapi setelah aku kira td, habisnya teater means that aku ada 32 hari lagi nak catch up dgn studies aku yg semakin hanyut dan menghadap final exam at the end of december nanti. Bangkai teruk bila bab studies haha.

May Allah make ease of our way..

-----------
Thank you for reading!
Have a nice day! ♥

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.