Akhir 2014.

بسم الله الرحمن الرحيم 


Pada aku, 2014 adalah tahun yang berwarna-warni.

Januari. Aku mula kan hari pertama 2014 di Hospital Selayang melawat lecturer. 
Febuari. Aku hilang 4s yg all this while has been my boyfriend through thick and thin. Aku tak faham mcm mana a phone can gives so much impact after its lost. Separuh jiwa ku pergi, you know. 
March. Bulan yg normal, pergi kelas balik kelas. 
April. Mula rancak nak final exam, girangnya hati menanti hari terakhir di matrikulasi. Peh, terbaik beb masa tu. Tamat lah 2 tahun yg penuh seksa dan suka di matrikulasi. 
May. Aku ke Korea selama seminggu setelah berposak bekerja dan jimat duit. 
June. Sambut my 20th birhday dekat Camp5, wall climb sampai lebam, makan sampai tembam also lol. Had my first karaoke session on that day. 


July. Went through a tough week menyiapkan tempahan jahit manik. Matrics result came out and I was freaking thankful to Allah that all my hard work paid off. Something happened here in this month.
 August. Waited for UPU result and just stay at home, sit back and relax. The best month ever. 
September. Started my degree in International Business at UiTM Melaka City Campus. 
October. Went for theater audition. 
November. Life got busier with pementasan teater, tests and quizzes. 
December. Trying to figure out how to score on final exam without studying hard lol hahaha. This month is a bit overwhelming with presentation and assignments to submit. Final exam starts at Dec 28, 2014.


2014, tahun yg ada jugak cabarannya here and there but all is well alhamdulillah. A year that I grow stronger and better, accomplished few things, travel to foreign land, meet strangers, had my honesty abused, had friendships repaired, lost few kgs then gained it back, had a sudden interest of make up haha.


I knew Allah planned this year very well for me and also the upcoming years. I chose to believe that life will get better and alhamdulillah such attitude and mentality have brought me to meet people and been to places which are great. I have learnt that being optimist, happy yet hard working have gotten me to a phase whereby I am tested with something that will reward me better at the end. That's why I appear to be bubbly and happy because it's easier to be optimist and work hard when Im happy. It's easier to be sincere when Im happy with who I am or what I was destined to do.


This year, I tried to be optimist in everything. It worked, guys.


Sabda Rasulullah SAW bahawa Allah SWT telah berfirman:

“Aku adalah seperti sangkaan hambaKu terhadap Aku. Dan Aku bersamanya tatkala Dia mengingatiKu. Sekiranya dia mengingatiKu dalam dirinya, maka Aku akan mengingatinya dalam diriKu.
Sekiranya dia mengingatiKu di khalayak ramai, maka Aku akan mengingatinya di depan khalayak ramai yang lebih mulia(para malaikat dan nabi-nabi). Jika hambaKu mendekatiKu sejengkal, Aku akan mendekatinya sehasta. Jika hambaKu mendekatiKu sehasta, Aku akan mendekatinya sedepa.
Jika hambaKu mendekatiKu dalam keadaan berjalan, Aku akan mendekatiNya dalam keadaan berlari(cepat).” Hadith Qudsi Riwayat Bukhari dan Muslim. Hadith nombor 59 dalam Kitab Al-Wafi karangan Imam An-Nawawi.

(Sumber : FB ustaz zamri)


Such beautiful words of Allah, aren't they? I like to re-read it whenever I felt at my worst because sometimes we forget that He is there, always. Regardless how bad we are. 

Being optimist in whatever Allah send/give/test is the ultimate optimism, trust me. Im not really that religious nor am I a practicing muslim but I tried my best to be optimist with His Sustenance. No matter how blurry the future might be, stay optimist with His Power. Always go back to Him.

Alhamdulillah for 2014 dan segala isinya.

Terima kasih Allah utk kesihatan, peluang, rezeki, nafas, keluarga serta mereka yg kasihnya masih mengalir utk aku (maut dan jodoh je belum lg haha). Juga, terima kasih utk setiap insan yg masih ada dalam hidup aku dan yg baru hadir. Terima kasih sbb masih menerima sebuah Anisah ini haha. Aku optimis bahawa hadirnya korang dalam hidup aku adalah bersama hikmah. Tanpa minda optimis, korang semua bangkai dlm hidup aku haha. Sekadar kenal tanpa erti, sekadar sayang tanpa nilai.


Semoga 2015 lebih padu walaupun sakitnya lebih ngilu dan dalam.


------------------------------------
Thank you for reading! 
Have a nice day! ♥

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.