Aku dah 21 tahun!

بسم الله الرحمن الرحيم 

Hi semua!
Harini birthday aku. My 21st birthday.


Is it a big agenda?
I think so sebab orang sekeliling aku selalu buat aku rasa like a special creature setiap kali June 23. Dari aku kecik sampai lah sekarang, I keep counting my blessings bila birthday and I thanked Allah sebab ada orang-orang yang redha dgn kewujudan aku hahaha. Kalau kau selalu baca BOLD & SEPET ni, kau adalah salah satu makhluk yg redha dgn kewujudan aku. 

Azam?
aku ni bukan nya produktif sgt, so aku taknak ada azam. Cuma aku suka berangan nak buat itu ini, makan itu ini, jalan sana-sini. Ketahuilah bahawa aku telah book flight to somewhere next February hahahaha. Aku memang kaki berjalan. It's just gonna be a real quick trip abroad. Ok ni boleh kira azam lah kot. Aku menahan diri drpd beli tix ke Seoul yg superrrrr cheap sebab aku fikir aku kena kumpul duit utk Mac and study trip T_T

Next, Canon G7X. Harga around RM1.8k-RM2k. Mahal siak tapi ini azam aku jugak. Aku plan nak vlogging sebab oh bij please, you know how talkative I am kan? kalau kau kawan rapat aku, kau tau aku akan record something bila kita lepak kan? Like a lil documentary of what we were doing bla bla kan? Aku pun suka edit video, so yeah, I need a easy-to-handle camera and this one is my baby.

CANON G7X.
Next, Macbook Pro. This freaking creature is hard to get sebab frankly, duit simpanan aku dah tak rupa simpanan dah. Lebur sudah.

Cake?
Aku tak suka cake sgt, but I like carrot cake! Sebab dia cm cheesy and not too sweet. Uish kalau dpt caramel frap dgn carrot cake, padu gak ni.

Final exam esok?
Ye kawan-kawan. Setelah enjoy my birthday today, I'll start my final exam for semester 2 esok. Sucks, I know. Sebab semua orang sikit lg nak cuti sem, aku baru nak start exam. Takpa, kita tabah dan ikhlas kan hati. Makan ice-cream byk-byk.

Pesanan?
Sebagai manusia yg dah reach umur dewasa boleh pegi mengundi ni, aku cuma nak share few lessons in life. 
  • Firstly, accept your mistakes and failures. Why? sebab kalau kau tak pernah nak accept benda ni, you have ego problem and therefore it is hard for you to bloom. You will grow but you will never bloom.
  • Second, only surround yourself with people who will criticize AND suggest solutions for you. Bukan yg tau condemn, troll, tapi jahanam. Sebab it is okay to critic but it is utter bullshit when you critic without giving out ideas for that person to do better. That's selfish and not helping.
  • Third, I have to be better than my parents. They are currently my sole benchmark. I repeat, sole. 
  • Fourth, ikan mati je go with the flow, ikan hidup berenang lawan arus. Fikir!
  • Fifth, sedekah tu menyembuhkan penyakit hati. Kalau kau rasa kau ada penyakit hati, go sedekah. Kalau tak cured, please lah berdoa dkt Allah supaya bagi hati yang baru -__-
  • 6th, be the happy energy in any situation. Yes, that's what I'd like to be and if you dont like it, please tell it straight to my face. 

Boyfriend?
Takda. Aku ada banyak benda lain nak buat, negara nak visit, foods to eat. Tapi aku suka tengok kaum Adam yang handsome. Tu je nak cakap. Oh kalau kau rasa kau handsome, izinkan aku tengok kau sekali pandang okay? Mintak halal. HAHAHAHAHA perangaiiiiiiiiiiii :D


5 tahun dari skrg?
I should be living abroad. It's either Im alone or Im taking a creature named "husband" with me.

Impian?
I just want to cleanse my heart from any buruk sangka or negativity.

Fav car?
Amboi ni dah mcm buat survey dah hahahaha aku suka Audi and Mercedes A-class. Okay, talk local. Aku suka kelisa, neo and axia. You know, small and cute cars.

Next country?
Haaaaa, aku nak pegi Korea lagi tapi tu lah, baik gi tempat lain kan. Next maybe study trip tu kot. To China rasanya. Belum ada any confirmation about this. Kalau ada rezeki lebih, aku nak pegi somewhere else before study trip tu. Tgk ah cemana. Yg penting, aku cuba utk lunaskan cita-cita aku nak buat Vlog when Im travelling. Im gonna be your next favourite pengacara here in BOLD & SEPET HAHAHAHAHAHA ok perasan! blerghhhmuntahlahcepat.

4am, aku tak tau nak tulis apa sebenarnya. Nanti aku update lagi. 

----------------------------
Selamat hari jadi, Anisah.
Semoga dewasamu menjadi solehah dan penyejuk hati.
Semoga berkat Allah bersamamu hingga ke liang lahad.
Semoga cahayaNya bersamamu hingga akhirat.
Semoga kau beri kan nilai-nilai baik pd setiap makhluk yg kau jumpa dlm hidup.
Semoga kau jumpa yang di cari.

Aaminn.

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.