Procrastination.

Aku masih lagi struggle melawan diri procrastinate dgn thesis writing. Ada 5 chapter nak kena buat. Aku personally rasa chapter paling sakit is chapter 2 (literature review) and chapter 4 (data analysis). Tbh, aku baru siap 80% siap chapter 1. Padahal first meet dgn advisor was March 17 haritu. Patutnya dah siap sampai chapter 3 sekarang ni.

Bayangkan berapa banyak aku procrastinate...

Minggu ni baru aku nak catch up balik sebab aku aim sebelum 12 May, siap lengkap chapter 1, 2, questionnaire and intro chapter 3.


Aku pun tak faham kenapa lah uitm ni satu kan intern dgn thesis. Kenapa lah tak thesis dulu baru intern. Penat jugak sebenarnya. Tapi bila aku fikir, orang lain boleh siap sampai 3 chapters, siap kena reject 2-3 kali, aku nak bagi alasan apa kan?


Semoga by isnin ni aku siap chapter 1 & half chapter 2. Tak boleh jadi betul kau ni anisah.

Theoretical framework baru jumpa satu je. Masih tak kukuh. Acano ni?

Kata nak grad on time?

Maka harus lah aku rapatkan diri lebih lagi dgn thesis ni setiap malam walaupun penat balik kerja pegi gym lepastu masak bekal utk esok pulak sebab acah2 nak berjimat (padahal tak pun). Hahaha!


Bila fikir secara positif, seronok jugak lah penat bagai ni, tulis thesis sambil intern. Apa lagi yg nak dirindui bila dah habis belajar nanti selain penat lelah mendapatkan segulung ijazah kan?


Kau akan graduate on time, nisa. InsyaAllah!

Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan di Beijing.

Turning 23 on 23rd June.

Kolej Tun Mutahir, UiTM Kampus Bandaraya Melaka.